Vecāki histērijā: latviešu bērniem darbs vasarā "nespīd", jo nerunā krieviski

tautaruna.lv 28.maijs 2023, 15:06
 
pixabay.com
Lai gan pēdējā gada laikā aktīvi tiek strādāts, laino mūsu ikdienas izskaustu krievu valodu, lai iekārtotos darbā vasaras brīvlaikā, lielākā daļa darba devēju pieprasa krievu valodas zināšanas.

"Twitter" kāda mamma raksta: "Mūsu ģimenē aug skolēni. Viņi runā latviski, angliski. Bet nerunā krieviski. NVA mājaslapā skolēni var pieteikties darbam vasarā. Labas ziņas! Bet izrādās - daudzi uzņēmumi prasa krievu valodas zināšanas, tostarp palīgstrādniekam, istabenim utt."

Situāciju komentējusi arī Valsts darba inspekcija: "Labdien, informācija nodota VDI reģioniem izvērtēšanai."

Komentētāji ironizē: "Valsts darba inspekcija gaidīs oficiālu iesniegumu, kuru mēneša laikā izskatīs un sniegs atbildi. Viņiem taču par grūtu pačekot sludinājumus un ar darba devējiem, kas pieprasa krievu valodu, veikt pārrunas un izteikt brīdinājumu, ja prasīs, tad būs sods."

"Latvija ir unikāla valsts, kur par skolotāja algu gadiem var saņemt zābaki, kas latviešu valodu neprot, bet štrunta apkopējai jābūt poliglotei"

"Pateicoties Vienotībai, bērni darbu atradīs Īrijās. Latvijā bez krievu valodas darbu atrast nevar"

"Jums piekrītu, bet nestādos priekšā, ka jaunā prokremliskā koalīcija, kas , iespējams, drīz būs realitāte, gribēs šo jautājumu risināt par labu latviešiem un latviešu valodai."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas