"Jābeidz šī iedzīvotāju apčakarēšana!"; identiskas zāles Latvijā sešas reizes dārgākas nekā Lietuvā

tautaruna.lv 26.maijs 2023, 14:30
 
Pixabay
Cilvēki neslēpj savu sašutumu par to, ka identiski medikamenti Latvijā ir sešas reizes dargāki nekā Lietuvā.

"Nopirku mammai Lietuvā zāles, kas tur ir 4-5 reizes lētākas nekā šeit. Internetā atradu arī šo - tiešām viens un tas pats "Grindex" ražojums LT maksā 5,68 eiro, bet LV - 34,69?" neizpratnē ir Romija.

Ekrānšāviņš

Viņa turpina: "Neesmu no tiem, kam Latvijā viss ir slikti, bet ir tādas reizes, kad gribas skaļi kliegt, ka jābeidz vienreiz šī iedzīvotāju apčakarēšana. [...] Kurš tieši Latvijā ienīst savus pilsoņus (šajā gadījumā sirmgalvjus, kuriem šis medikaments vajadzīgs) tik ļoti, ka gatavs noplēst septiņas ādas pār acīm, lai tikai iedzīvotos uz slimu cilvēku rēķina? Es vēl varētu saprast cenas svārstības 30-50 procentu robežās (kaut gan arī tas nebūtu normāli) bet, ja zāles maksā par 500 un pat 600% vairāk, tad taču kaut kas Latvijā ar šo lietu nav kārtībā, vai ne? Kāpēc? Kāpēc kāds Latvijā tik ļoti ienīst savas valsts iedzīvotājus?"

Nora: Mēs braucām pakaļ uz Igauniju, draugam bija nepieciešamas zāles pēc izrakstīšanās no slimnīcas, LV maksāja 1100€ par iepakojumu, EE 475€, bija vajadzīgi 4 iepakojumi. Tartu slimnīcas aptiekā ļoti laipnas, angliski runājošas farmaceites

Egita: kas tas par sviestu? Kāpēc mums ir jāpārmaksā mājas kompānijai? Vai tā ir valsts lobēta politika zāļu apritē?

Juris: Veselības ministrija, Krišjānis Kariņš varētu šo paskaidrot un beidzot atzīt, ka 1) esošā medikamentu cenu veidošanas politika LV ir izgāzusies, notiek nekontrolēta regulējuma apiešana, 2) zāļu mafijas ietekme ir sasniegusi nenormālus apmērus. Ko darīsiet?

Mamulita: Mēs pirkàm zāles Igaunijà. Latvijà maksāja ap ~700, kaimiņos ap 300eur. Tā kā nepieciešamas bija vairākas devas, tad starpība bija milzīga.

Larisa: Katrs uzņēmums, ražotājs Latvijā uzliek cenas ,kādas vien vēlas,...plēsonas! Godīgi sakot man ēšanai aiziet uz pusi mazāk. nekā zālem. Zemiski un traģiski.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas