Krāpniekiem jauna shēma; "Swedbank" klienti saņem aizdomīgas īsziņas

tautaruna.lv 30.maijs 2023, 1:30
 
pixabay.com
Vairāki "Swedbank" klienti saņēmuši it kā oficiālu SMS paziņojumu no bankas reģistrētā tālruņa numura, kas liek nekavējoties ieiet kādā saitē, lai apturētu krāpniecību. Banka noliedz šādu ziņu sūtījumu, iesaka neatvērt un neveikt nekādas darbības.

Ieraksts "Twitter": "Ammm, "Swedbank Latvija" , kas tas? Es, protams, vaļā nevēru, pietiekami daudz zinu par phishing ziņām, bet tas, ka šis nāca no tā paša numura no kura jūs sūtat ziņas ir diezgan neforši."

Ierakstu komentē "Swedbank": "Sveiki, diemžēl arī krāpnieki seko tehnoloģiju attīstībai un izmanto tās ļaunprātīgiem nolūkiem. Esam šo nodevuši kolēģiem. Aicinām ievērot piesardzību un vienmēr paturēt prātā, ka banka ar jums nesazināsies, steidzami pieprasot internetbankas piekļuvi vai PIN kodus."

Komentētāji: "Arī es šodien saņēmu šādu ziņu. Sākumā samulsu, bet tad atcerējos, ka man nemaz nav "Swedbank". Sapratu, ka krāpnieki, bet nu tik kaitinoši, ka šo nevar novērst!"

"Nākamais līmenis ir zināt par SMS spoofing. Krāpnieki var imitēt zvanu un teksta ziņu nosūtītājus. Šeit bankas ir bezspēcīgas un risinājumi jāmeklē telekomunikāciju lauciņā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas