"Sen tā nebiju smējies"; publicēts latviešu valodas eksāmens lasītprasmē

tautaruna.lv 31.maijs 2023, 4:00
 
Kaspars Krafts/f64
Nesen tika publicēta informācija, ka vairāk nekā puse krievvalodīgo, kuri kārtoja latviešu valodas eksāmenu, lai garinātu uzturēšanās atļaujas, nespēja to nokārtot.

"Twitter" publicēts foto no lasītprasmes eksāmena sadaļas. Cilvēkiem, kuri kaut cik orientējas latviešu valodā un pārzina vismaz jautājuma vārdus latviešu valodā, vajadzētu spēt kaut vai ar loģikas palīdzību izdomāt pareizo atbildi.

Ieraksts "Twitter": "Sen nebiju tā smējies. Ieskats lasītprasmes uzdevumā, kas izrādījās par grūtu 50% latviešu valodas eksāmena kārtotājiem. Nu riktīgs genocīds…"

Komentētāji: "Es tagad sapratu, ka krievvalodīgā pārdevēja pirms daudziem gadiem bija nevis pakurla, kā es domāju, bet galīgi nejēdza latviešu valodu. Mūsu sarunas bija apmēram tādas: Es: Man, lūdzu, vienu rupjmaizi "Alberts". Viņa: Biezpienu? Puskilogramu? Un beigās - Maisiņš vaig?"

"Tas tests ir sastādīts tā, ka to var nolikt bez valodas zināšanām. Pietiek ar loģiku. Bet 50% RU pilsoņu nav pat tās!"

"Es domāju jebkurš pirmklasnieks šo spētu izpildīt"

"Acīmredzot puse LV dzīvojošo RU pilsoņu ir, atvainojiet par tiešumu, debili. Un šādu debilo dēļ, kas te salīduši, latviešu jauniešus diskriminē darba tirgū."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:51

Jaunākās diskusijas