Kas noticis? Ķengaragā notikusi vērienīga iedzīvotāju evakuācija

tautaruna.lv 16.maijs 2023, 13:15
 
F64
Sestdien pievakarē ar atklātu liesmu dega balkons Ikšķiles ielas otrajā namā – vairāk nekā 30 cilvēku tika evakuēti, daži izkļuva pagalmā saviem spēkiem, citiem bija nepieciešama ugunsdzēsēju palīdzība, vēsta "Degpunktā".
Sestdienas vakarā vairāki desmiti cilvēku tika steigā izrauti no saviem dzīvokļiem Ķengaragā, Ikšķiles ielā. No sestā stāva balkona vēlās melni dūmi un iedzīvotājiem iekštelpās vairs nebija, ko elpot.

Deviņstāvu ēkas iedzīvotājiem bija ātri jāizvēlas - vai doties līdzi ugunsdzēsējiem, vai tomēr aizvērt logus un nogaidīt ugunsgrēka beigas. 34 cilvēki piekrita evakuēties, bet citi palika un cerēja uz to labāko.

Iedzīvotāja stāsta, ka visus glābēji izveda ārā un evakuēja.

Ugunsgrēka iemeslu policija vēl nav oficiāli izziņojusi, taču pastāv divas versijas. Viena no tām ir visai netipiska, - ugunsgrēks izcēlās no tiešos saules staros atstāta krāsas flakona.

“Runā, ka tur it kā noticis remonts un uz balkona stāvēja krāsa. Vasarā dienas laikā stipri karsē saule, un tā varēja kārtīgi uzsilt, izgarojumi varēja aizdegties,” stāsta mājas iemītniece.

Savukārt otra versija ir visai ierasta, īpaši daudzdzīvokļu mājās ar atvērtiem balkoniem.

“Kāds smēķēja, tikai tā tas varēja notikt, un iemeta izsmēķi balkonā, jo nedega dzīvoklis, bet gan balkons,” stāsta mājas iedzīvotāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas