Cenas nebeidz pārsteigt - rīsi, škēle gurķa un mazliet laša maksā 27,99 eiro kilogramā

tautaruna.lv 25.maijs 2023, 1:30
 
F64
Cenas veikalos ir tādas, ka es katru reizi sev nosolos: viss, tā ir pēdējā iepirkšanās - pārtikšu tikai no tā, kas izaug dārzā un pilnīgi visu gatavošu mājās.

Ir saprotams inflācijas nospiedums, kas atsaucas uz cenām, bet nupat šķiet, ka veikalnieki izmanto situāciju un vienkārši uzliek milzu cenas, it kā pārbaudītu kur ir pirktspējas robeža.

Ieraksts "Twitter": "180 grami vārītu rīsu ar mini gabaliņu laša un gurķa nojausmu, satīti rullītī maksā 5,04 jeb 27.99€/kg. Jūs šito nopietni? Pat "GanBei" suši ar lasi maksā lētāk, turklāt tas skaitās restorāns. Bet nu, saprotu "Rimi Latvija" domu, kamēr ir kāds pircējs, tikmēr var celt cenas."

Komentētāji piekrīt, ka cena par šo produktu "Rimi" nav adekvāta: "Tieši tāpēc es nekad rimi suši nepērku. Un nekad arī nepirkšu par tādu cenu. Neesmu ievērojis, bet viņus arī kāds izpērk līdz galam?"
Ir skaidrojums, kāpēc tik augsta cena: ""Gan Bei" tas ir pamatprodukts. "Rimi" tas ir impulsa pirkumu kategorijā, attiecīgi uzcenojums, jo nu...kurš speciāli pērk retail suši? Ne suši ēdieni "Gan Bei" arī būs dārgi."
Iespējams, ir vērts ieklausīties brīdinājumā: "Šos te veikalu vitrīnās saliktos suši nedrīkst ņemt. Svaigs suši ir jāapēd 3 stundu laikā pēc tā pagatavošanas, tā kā daļā suši tiek izmantota jēla zivs, kurā ļoti ātri vairojas baktērijas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas