Pēc mēģinājuma "uzbraukt" projektētājiem, fiasko cieš ieraksta autors

tautaruna.lv 10.aprīlis 2023, 17:15
 
Dmitrijs Suļžics/f64
Pirms Lieldienu brīvdienām beidzot satiksmei tika atvērts Sarkandaugavas pārvads. Tas, ka kādam kaut kas nepatiks, ir skaidrs kā diena, bet šoreiz kritizētājs pats pārtop par kritikas objektu.

Ieraksts "Twitter": "Jaunas Sarkandaugavas pārvads. Pirmajā brīdī liekas, wow - beidzot normāls velotunelis! Bet tad... wait a minute, what the hell? "Rīgas tipa" lopu barjeras laikam mums ir tik būtisks vēsturiskais mantojums, no kura vēl ilgi nevarēsim tik vaļā..."

Komentētāji nesaprot nepamierinātības cēloni: "Vai nav tā, ka īstenam velobraucējam pēc definīcijas nekas, nekad nebūs labi? Ja tunelis, tad slikta dizaina margas. Ja būs skaistas margas, tad pelēks betons, kaut kāda stulba zāle uz nogāzēm, nevis ziedošs āboliņš, nemājīgs apgaismojums un par šauru/dziļu/stāvu tas viss."

"Domāju, ka tas galvenokārt ir paredzēts sliežu apkalpojošā personāla darba drošībai. Konkrētāk MK noteikumi #143. Darba aizsardzības prasības, strādājot augstumā, 23. pants. 23.1. augšējā marga - vismaz 1 metra augstumā; 23.2. starpmarga - vismaz 50 cm augstumā;"

"Kur tieši ir problēma? Cilvēki, tai skaitā bērni, vazājas visur. Vismazāk vajag, lai kāds nojājas pret to asfaltbetonu no tiem 3m. Tad te būs līdzīgs ieraksts - “vai tad tiešām nevarēja padomāt…”. Tev izdosies. ;)"

"Un ko Jūs tur ieteiktu uzbūvēt, lai tie, kas diemžēl neglābjami tur gar malu ies ar kājām, nenoveltos ar galvu uz veloceliņa?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas