"Trūkst komentāru!" Iedzīvotāji izsakās par algām glābējiem

tautaruna.lv 6.aprīlis 2023, 16:30
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Kārtējo reizi mikroblogošanas vietnē twitter diskusiju raisījis sludinājums vakancei ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Kā redzams publicētajā attēlā no sludinājuma, tad, piemēram, ugunsdzēsējam glābējam/ ugunsdzēsējam glābējam (autovadītājam) kā mēneša alga norādīti 950 eiro. Tikmēr ugunsdzēsēja glābēja mēnešalga norādīta robežās no 716 līdz 770 eiro.

"Nezinu. Man trūkst komentāru," raksta mikroblogošanas vietnes twitter lietotājs, kurš arī publicējis attēlus ar abām vakancēm.

"Ugunsdzēsēji dežurē ik pa 4 dienām. Tā kā šo darbu var apvienot ar citu. Bet tāpat alga ir krietni par mazu, jo viņi taču riskē ar savu dzīvību," savā viedoklī norādījis kāds cits twitter lietotājs.

"Kas tas par sviestu. Tur algai kā minimums jābūs 1500€ mēnesī. Tā ir ņirgāšanās," norādījusi kāda twitter lietotāja.
"Baigi negribētu riskēt ar savu dzivibu un kādu glābt par tādu samaksu," izteicies kāds cits twitter lietotājs.
Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka šī gada februārī par algu palielināšanu iekšlietu nozarē izteicies arī iekšlietu ministrs Māris Kučinskis.

Kučinskis norādījis, ka attiecībā uz 2023.gada valsts budžetu, kā arī budžetu turpmākajos gados, svarīgākais ir cilvēki, paužot pārliecību, ka izdosies soli pa solim paaugstināt algas visiem iekšlietu nozarē strādājošiem.

"Algu paaugstināšanai ir jānotiek katru gadu un tā ir ierakstīta ministrijas plānos. Nākošā prioritāte ir infrastruktūras pārveide visos Iekšlietu ministrijas dienestos, īpaši Valsts policijā un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Tā ir principiāli jaunas un modernas sistēmas ieviešana, kas paredz jaunas telpas, inovatīvu datortehniku un sakaru līdzekļus," uzsvēris Kučinskis.

Iekšlietu nozarei budžetā paredzēti 582,8 miljoni eiro jeb 1,37% no IKP. Tas ir par 64,7 miljoniem vairāk nekā 2022.gadā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:00

Jaunākās diskusijas