Mediķis atklāj skaudru pagājušās brīvdienas statistiku savā darbā

tautaruna.lv 4.aprīlis 2023, 18:30
 
Pixabay
Neatliekamās palīdzības mediķi novērojuši narkotisko vielu lietotāju skaita strauju pieaugumu, aģentūrai LETA pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietniece neatliekamās medicīniskās palīdzības jautājumos Māra Dīriņa.

Viņa norādīja, ka šobrīd situācija valstī nav laba, jo no pieredzes un izsaukumu skaita redzams, ka narkotisko vielu lietotāju skaits strauji pieaug, kā arī izplešas šo vielu izplatība un pieejamība. Tikmēr paši narkomāni NMPD sacījuši, ka "viņiem vieglāk un lētāk ir nopirkt dažādas narkotiskās vielas, nekā kvalitatīvu alkoholu".

Tāpat NMPD darbinieki pēdējā laikā novērojuši, ka narkotisko vielu tirgū ienāk jaunas vielas, jau ar pavisam citu sastāvu, kas ir daudz bīstamākas to lietotājam.

Arī cits mediķis apliecina skaudro realitāti.

"Kā pagāja brīvdienas!? Deviņi pacienti ar narkotisko vielu pārdozēšanu! Un pluss divas zaudētas dzīvības - vīrieši vecumā līdz 30 gadiem," raksta Rafaels.

Ilze: Tā ir visā Eiropā. Ir psihologi, kas to tomēr saista ar ilgo kovidierobežojumu sekām uz cilvēkiem, kam ilgstoši bija liegta socializēšanās vecumā, kad tas visvairāk nepieciešams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:45

Jaunākās diskusijas