Policija trešklasniekiem stāsta par pašnāvībām

tautaruna.lv 2.aprīlis 2023, 20:30
 
pixabay.com
Kā vienu no instrumentiem, kas skolās varētu mazināt apcelšanu, skola izvēlējusies iesaistīt policiju, kura bērniem pastāsta, ka apceltais bērns var justies tik slikti, ka izšķiras par pašnāvību.

Ieraksts "Twitter": "Dēlam trešajā klasē uz skolu atnāca policija. Stāstīja, ka apcelšana nav pieļaujama. Ilustrācijai izklāstīja gadījumu, kad meitene, kuru apcēla klases biedri, izdarīja pašnāvību."

Komentētāji atzīst, ka apcelšana jeb bullijošana skolās ir ļoti izplatīta parādība: "Tas tāds ierindas skolas izglītošanas pasākums vai bija kāds īpašs iemesls? 3.klase tāds mazs vecums tomēr. Kaut redzu, ka pat 1.klasēs jau aktuāla bullijošana klasesbiedru vidū. Tas viss ir skumji un biedējoši."

"Brutāli. Klases audzinātājai ar šo būtu jātiek labāk galā pašai. Ja vien LIZDA organizētu seminārus par to, kā risināt šādas situācijas. Bet LIZDA tikai algu protestus organizē. Pat tad kad skolotāji tos neatbalsta."

"Nez, kā bērniem skolās un mājās ar otru monētas pusi - vai māca, kā risināt konfliktus, kā mēģināt saprast citu cilvēku dīvainības, kā tikt galā ar savu iekšējo spriedzi? Citādi daudzas problēmu saknes tiek vienkārši "aizbaidītas", bet ne atrisinātas."

"Viena daļa apcelto šīs pieredzes dēļ kļūst iejūtīgāki pret citu ciešanām, bet bieži bijušie upuri paši kļūst par varmākām. :( Ne velti tik daudz sērijveida slepkavu biogrāfijās ir sastopams, ka viņi bērnībā piedzīvojuši fizisku/seksuālu/emocionālu vardarbību. Vardarbībai nē!!!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas