"Jūs tagad tiksiet šķiroti"; pacients palīdzību slimnīcā gaida 11 stundas

tautaruna.lv 8.aprīlis 2023, 4:00
 
pixabay.com
Veselības aprūpes sistēma ir "karstais kartupelis", ko valdība viļā pa rokām un īsti nezina, ko iesākt. Tikmēr mediķi, apzinoties ierobežotos resursus, pieņem lēmumus, kas no vienas puses ir loģiski, bet no otras puses nevairo iedzīvotāju drošības sajūtu, ka medicīniskā palīdzība tiks sniegta laikus un atbilstošā kvalitātē.

Ieraksts "Twitter": "Jūs ieved vai paši ierodaties Stradiņos. Tad tiksies sašķiroti. Un tad gaidīsiet stundām, līdz kāds jūs pamanīs un atcerēsies…Latvijas medicīna un aprūpe ir nevis slikta,bet viņa ir vnk katastrofa!"

Pievienotajā fotogrāfijā redzams uzraksts Stradiņa slimnīcā, kurā tiek skaidrots, ka tad, ja ierodieties pats vai tiekat atvests ar ātro palīdzību, mediķi vispirms noteiks jūsu problēmas pakāpi. 1. un 2. pakāpes pacientiem palīdzība tiek sniegta prioritārā kārtībā, tāpēc arī tad, ja ar 3. vai 4.pakāpes problēmu dzīvajā rindā esat nākamais, ja tiks ievests pacients ar smagākuu saslimšanu, nāksies gaidīt ilgāk.

Komentētāji spriež: "11h gaidīt uzņemšanā ir kā norma? Stradiņos kardioloģijā uzņemšanā nestrādā,paziņoja, cilvēki pēc 10h pavadīšanas “šķirošanā” no tevis kratās vaļā…vai nav burvīgi?"

"+dabūsi vairāk punktus, ja elatvijā atzīmēsi, ka var izņemt aknu fast track un.. pēc pāris dienām mūzika un kaste."

"Motors klauvē,asins spiediens kosmosā. “Dakterīte” paziņo,ka viss kārtībā…dodieties mājās. Blakām karsioloģija pārbaudīt sirdi - jāzvana ātrajiem. Tepat 30m nevar…tas ir pizdec pilnīgais.."

"Ir vēl traģiskāks gadījums. RAKUS ar ātriem atved pacientu bezsamaņā. Nākamajā dienā izraksta ar piebildi, ka uz izmeklējumiem slimnīcā būšot jāgaida mēnesī, lai ģimenes ārsts raksta nosūtījumus."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:15

Jaunākās diskusijas