Valsts valodas centrs atzīst savu bezspēcību; sabiedrība pati esot vainīga

tautaruna.lv 31.marts 2023, 14:30
 
pixabay.com
Laikā, kad Latvijā norit krievu valodas izskaušana, kebabnīcās runā tikai angļu, pakistāņu vai citā vairāk vai mazāk zināmā valodā. Par to gan tīmeklī runāts tiek maz.

Atsaucoties uz TV24 raidījumu "Uz līnijas" "Twitter" ievietots ieraksts: "VVC direktors Māris Baltiņš atzīst valsts bezspēcību cīņā ar kebabnīcu personālu un kurjeriem, kas nerunā valsts valodā. Izrādās, sabiedrība pati esot vainīga …"

Komentētāji: "Uz kebabnīcām LV neeju, "paši vainīgi" nepiekrītu! Kam domātas v.uzraugošās iestādes, kādēļ tās finansējam, ja tās nespēj pildīt savu darbu? Kā Vācijā visi kebabi/kurjeri runā vāciski? Darba atļauju nost, ja nemāki apkalpot! Nezināt valodu drīkst tur, kur nav saskare ar klientu!"

"Regulāri ziņoju VVC caur ValodasDraugs aplikāciju par šādiem gadījumiem. VVC vienmēr informē par veiktajām pārbaudēm pret konkrēto uzņēmumu. Tā kā nav ko sēdēt twiterī, bet aidā uz kebabnīcām ziņot VVC"

"Mēs paši arī esam pie tā vainīgi, ka mūsu senčus okupēja un izsūtīja, slepkavoja. Tā pat kā tagad ukraiņi ir vainīgi pie tā, ka viņus, viņu bērnus un večukus aplaupa, izvaro un slepkavo."

"Vai tad nav vainīga? Jo plebejiem ir vienalga, kādā valodā kebabnīcā viņus apkalpo."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

31.marts 2023

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:54

Jaunākās diskusijas