Pastniekam no Sabiles darbadiena izvēršas murgā

tautaruna.lv 2.aprīlis 2023, 12:00
 
Kaspars Krafts/F64
Aldis no Sabiles ziemas izskaņā atrod pagaidu darbu, uzņemoties “Latvijas pasta” pastnieka amata pienākumus. Tomēr jau pēc nieka mēneša sabilnieks kļūst par darbnespējīgu, vēsta "Bez Tabu".

Liktenīgie notikumi risinājās brīdī, kad Aldis piegādāja pensiju. Iebraucot saimniecības teritorijā, pastnieks neesot manījis nevienu norādi, ka sētā būtu suņi. Turklāt - teritorija nemaz nebija iežogota.

Izkāpjot no transportlīdzekļa, Aldis devās uz māju, taču tad ap stūri izskrēja divi liela auguma suņi. Lielākais no tiem bija agresīvs un uzklupa.

Pastnieks atminas, ka suns vispirms centies iekost sejā, taču vīrietis pielicis priekšā roku un “nokratīja” suni. Tad dzīvnieks ķēries klāt pastnieka kājām. Par spīti sāpēm, sabilnieks, atkāpjoties un vicinot rokas, spēja aizkļūt līdz automašīnai un ieslēgties salonā.

Kodumu pēdas uz rokas. Krietni negantākas traumas kājām. Aldis tagad saka, labi, ka suns pirmajā uzbrukumā nenogāza pastnieku gar zemi. No vēl nopietnākām traumām paglāba arī biezā jaka un džinsu bikses.

“Šādu gadījumu nav daudz, bet - notiek,” nosaka “Latvijas pasta” Pasta tīkla departamenta direktore Inga Jirgensone. Pastniekiem tiekot piešķirti aizsarglīdzekļi - piparu gāze, taču tie ne vienmēr ir efektīvi.

Katram pastniekiem tiekot garantēta palīdzība, ieskaitot nelaimes gadījumu un veselības apdrošināšana. Aldis jau vērsies policijā pret suņa saimniekiem, kā arī pēc izveseļošanās pastnieka amatā sabilnieks sola vairs neatgriezties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas