Tviterī gānās par neapdomīgajiem laivotājiem

tautaruna.lv 28.marts 2023, 20:30
 
Pixabay
Brīvdienās glābēju un mediķu palīdzība bija vajadzīga vairākiem laivotājiem.

Svētdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Drabešu pagastu, kur Amatas upē bija apgāzusies laiva ar diviem laivotājiem. Saskaņā ar pieteicēja sniegto informāciju vienam laivotājam izdevās pieķerties pie koka, savukārt otru, turoties pie laivas, straume nesa tālāk uz priekšu. Glābējiem ierodoties notikuma vietā, abi laivotāji jau atradās krastā un viņus apskatīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi.

Bet sestdien VUGD glābēji palīdzējuši Amatas upē no laivas izkritušam laivotājam. Kopumā atrasti divi cilvēki, kuri krastā bija izkļuvuši pirms VUGD ierašanās. Viens no viņiem notikumā cieta. Abi cilvēki nodoti NMPD mediķiem.

Par šo pavasara izklaidi aizsākusies diskusija vietnē "Twitter".

"Tiem kuri laivo pa amatu un ir jāglābj, tie kuri kāp uz ledus un ir jāglābj, tiem ir kkadi sodi par to, ka paši ir lohi? Jo man kaimiņu ome baidās saukt ātros, jo varot būt viltus izsaukums, bet tie tur Vidzemē piedurās pie oranžā brīdinājuma," aizdomājas "Twitter" lietotājs.

Expatrium: Šķiet, ka nav, bet būtu taisnīgi, ka brīvā laika paaugstināta riska aktivitātes būtu jāapdrošina, ja nav, pats apmaksā glābšanas dienestu izmaksas.

Nils: Vajag riskanta hobija nodokli. Vienkārši.

Cilvēks: Varēja nolikt zemāk pa straumi zemessardzes kapelānu, un būtu labi!

Jānis: Brīdina arī lai pālī nepeldētos, iztīrītu skursteņus pirms apkures sezonas, nepārsniedz atļauto braukšanas ātrumu utt… visur brauc glābēji beigās!

Gints: Aizmirsāt sēņitājus kuri meklē mūža baraviku. Tur pat helīši iesaistās

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:36

Jaunākās diskusijas