Pasniedzējiem problēmas ar mākslīgo intelektu: ChatGPT izmanto gan vidusskolēni, gan studenti

tautaruna.lv 20.marts 2023, 20:30
 
pixabay.com
Aizvien biežāk skolēni un studenti izmanto mākslīgo intelektu, kas viņu vietā raksta mājasdarbus.

Ieraksts "Twitter": "Jā, TAS ir noticis. Šodien laboju 10.klases pārspriedumus un redzu, ka vairāki darbi nepārprotami nav konkrēto jauniešu rakstīti. Atbilst tematam, bet neatbilst viņu redzeslokam, zināšanām un valodai. Iemetot Googlē neko nerāda, arī.."

Komentētāji dod padomu, kā pārbaudīt, vai darbs ir paša autora vai mākslīgā intelekta radīts: "Lūdzu, te būs pārbaudes rīks uz MI (Mākslīgo Intelektu): http://zerogpt.com"

"Man par Atlantu īsti nav skaidrs. Agrāk arī šos darbus varēja viegli identificēt - ieguglējot, fragmenti bija redzami. Pašlaik parādās darbi, kuru autori noteikti nav paši skolēni, bet kāds par 30cm gudrāks. Tomēr dažreiz nevar saprast, no kurienes."

"Ieliku GPT ģenerētu teksta gabalu, atpazina AI. Izņēmu burtiski vienu teikumu no tās rindkopas, un - "cilvēka rakstīts"."

"Tas ir noticis: esmu saņēmusi rakstu darbu, kas izskatās kā ChatGPT rakstīts. Pierādīt to, protams, nevaru, bet kaut kādas pazīmes (ieskaitot neprecizitātes un ļoooooti vispārīgus izteikumus) par to liecina. Ko nu? Likt 4, norādot uz formāliem trūkumiem (tādi ir). Idejas?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas