Ģimeni šokē SEB bankas attieksme pret pensionāri

tautaruna.lv 16.marts 2023, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Atis Ieviņš/F64
Seniori Anitu, dzīvojošu Aizkraukles novadā, pie gultas piekalusi smaga slimība. Lai atjaunotu piekļuvi internetbankai ar kodu kalkulatoru, SEB banka aicina sirmgalvi ierasties klātienē, bankas filiālē, neizskatot opciju ierasties Anitas dzīvesvietā, vēsta "Bez Tabu".

Spītējot smagai slimībai, kā dēļ piekalta pie gultas, Anita grib būt pēc iespējas patstāvīgāka.

Anita vada dienas, sazvanoties ar tuviniekiem, skatoties televīziju un lodājot internetā. Pati patstāvīgi veica maksājumus ar internetbankas starpniecību. To arī turpmāk vēlas darīt, bet nesen no ierindas izgāja SEB bankas kodu kalkulators. Anita labprāt saņemtu jaunu kodu kalkulatoru.

“Zvanījām uz banku, izstāstījām, ka vecmammai ir kustību traucējumi. Viņa nevar ierasties klātienē, arī “Smart-ID” nevaram uztaisīt, jo vecmammai nav eID kartes. Mums atbildēja, ka risinājuma praktiski nav. Teica, ka viņai nav iespējams izsniegt kodu kalkulatoru bez viņas klātbūtnes,” sarunu ar SEB bankas pārstāvi atstāstīja Anitas mazmeita Sanita.

Nokļūšana tuvākajā bankas filiālē, kas atrodas Jēkabpilī, pārdesmit kilometru attālumā no dzīvesvietas, būtu mokoša, iespējams, pat neiespējama, uzsvēra Anita un viņas mazmeita.

Anitas tuviniekiem bankā esot stāstīts, ka filiālē var ierasties ar notāra apstiprinātu pilnvaru kāds no radiniekiem. Tomēr tādā scenārijā banka neizsniegs Anitai kodu kalkulatoru, bet gan ļaus citam radiniekam piesaistīt viņas kontu sev un tādā veidā rīkoties ar seniores līdzekļiem. Anita gan uzsvēra, ka vēlas savu kodu kalkulatoru un būt patstāvīga maksājumos.

Lai izsniegtu autentifikācijas risinājumu, bankai jāievēro normatīvo aktu prasības, tai skaitā jāpārliecinās, ka cilvēks, kuram izsniedzam kodu kalkulatoru, ar to arī rīkosies, norādīja SEB bankas Digitālās attīstības vadītājs Iļja Nogičevs.

Uzreiz pēc “Bez Tabu” iesaistīšanās SEB bankas pārstāvis tomēr ieradās Anitas dzīvesvietā un, pārliecinoties par viņas identitāti, izsniedza kodu kalkulatoru, informēja seniores mazmeita Sanita.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas