Sieviete sašutusi par atgadījumu ar divus trīs gadus veciem bēniem 46.autobusā

tautaruna.lv 12.marts 2023, 2:30
 
Pixabay
Kāda sieviete Facebook forumā "Atsaucīgo māmiņu formums" pastās'tijusi par situāciju, ko pieredzējusi Rīgas sabiedriskajā transportā.
Rīga, 46.maršruta autobuss-pilns ar skolniekiem, bērnudārzniekiem, pieaugušajiem, kas dodas savās ik rīta gaitās (ja svarīgi - tas, kurš 07:40 ir Rigondas gatve pieturā).
Redzu, ka sēž 2 bērniņi (ap 2-3 gadus veci). Nevar saprast ar ko kopā. Vienā pieturā redzu, ka viens no mazajiem pats kāpj ārā no autobusa. Likās, ka iet līdzi sievietei tumšā mētelī, bet, kad viņa ātrā solī devās prom, sapratu, ka bērns nav ar viņu. Neviens cits pieaugušais nesekoja. Lēcu mazajam pakaļ un atvērusi aiz kombinezona piedurknes ievilku atpakaļ autobusā. Vecmāmiņa pat acis nepamirkšķināja. Liela atzinība autobusa šoferim, kurš pamanīja mazo un novērtēja situāciju un nevēra ciet durvis, bet stāvēja un nekustējās!
Abus bērnus pavadīja vecmāmiņa - kundze ir krietni gados, varbūt kļūdos, bet ap 80 varētu būt. Nākamajā pieturā viņa ar abiem mazuļiem izkāpa (pirms tam viens no bērniem nenoturēja līdzsvaru un apgāzās - kundze knapi pamanīja, kamēr pacēla kājās).
Saprotu, ka situācijas ir dažādas un mūsu vec(vec)vecāki ir vienīgie, kas var palīdzēt pieskatīt bērnus, bet lūdzu - izvērtējiet adekvāti šādu cilvēku vecumu un spējas noreaģēt, aktivitātes līmeni, utt.
Mazie bērni ir ļoti ātri šajā vecumā un viņiem nav baiļu sajūtas, aizskries vienā sekundē un kā tā vecmāmiņa to bērnu ķers? Šajā gadījumā, es noreaģēju, bet, kas būtu noticis, ja ne? Varbūt šoferis stāvētu, varbūt aizbrauktu un 2-3 gadus vecs mazulis paliktu pieturā starp ceļu un mežu..
Labi, ka šoreiz viss beidzās labi," raksta Vita.
Komentāros cilvēki izsaka atzinību par sievietes rīcību un spēju ātru noreaģēt, daži piebilst, ka situācijas, kad mazbērni uzticēti pieskatīt ļoti cienījamos gados esšiem senioriem, ir pieredzētas un aicina bērnu vecākus izvērtēt, vai 80gadīga ome spēj uz ielas "izskriet" pakaļ divgadniekam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas