Cilvēki nikni - par internetā pirktām biļetēm nākas krietni pārmaksāt

tautaruna.lv 23.februāris 2023, 19:30
 
pixabay.com
Tā teikt - brīvprātīgi piespiedu kārtā cilvēki pakāpeniski sāk atteikties no biļešu iegādes internetā, jo komisijas maksa, ko jāmaksā par pakalpojumu ir nesamērīgi augsta.

"Twitter" publicēts sašutuma pilsns ieraksts: "Nu kā var būt, ka jāmaksā par divām INTERNETĀ pirktām biļetēm 7.38 ZB" Autore paskaidro, ka netiek piemērota viena pakalpojuma maksa, bet gan diferencēta, atkarībā no biļešu cenas: "Un ja es pērku dārgākas biļetes, tad man, izrādās ir prestižāka(??) apkalpošana, ja par katru biļeti sanāk cita summa??" Par divām biļetēm, kas maksājušas 50 eiro gabalā, komisjas maksa sastāda 7,38 eiro, savukārt par divām biļetēm, kas maksā 30 eiro gabalā, komisijas maksa aprēķināta 4,44 eiro.

Komentētāji dalās savā pieredzē. Aleksandrs: "Konkurences Padome neuzskata par nepieciešamu šādus pakalpojumu sniedzējus regulēt. Izmantojot monopolstāvokli, šādu pakalpojumu sniedzēji var noteikt cenas, kuras pēc būtības nav saistītas ar izmaksām un saprātīgo peļņu."

Juta: "Lūk, šī iemesla dēļ principiāli aizbraucu pirkt uz vietas. Tas man izmaksāja 2x mazāk kā "interneta piegādes" maksa"

Bingo: "Pirkām biļetes uz Agrā rūsa mūziklu. Papildus par 6 biļetēm 14€. Nepabeidzām pirkumu bilesuparadīzē ( kas nemaz nav paradīze), nopirkām klātienē - par 6 biļetēm papildus 0€. Te tev nu bija digitalizācija"

Zane: "Tāpēc es vairs nepērku internetā, bet eju uz kasēm. Šī cenu politika man nav skaidra."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas