"Pretīgi līdz vēmienam!" Pasažieri kritizē Rīgas sabiedrisko transportu

tautaruna.lv 17.februāris 2023, 7:30
 
Gints Ivuškāns/f64
Ir saprotams, ka Rīgas sabiedriskajā transportā pārvietojas dažādi cilvēki un sūdzības par smirdošiem pasažieriem ir ikdiena. Taču ar asinīm notraipīta vagona siena un krēsls, cilvēkam ar "vājāku kuņģi parauj visu uz augšu".

"Twitter" ievietots foto, kurā redzams Rīgas satiksmes sabiedriskā transporta salons - uz sienas un krēsla ir asinis vaii kaut kāds cits šķidrums, kas līdzīgs asinīm. "Skaties pa labi - bezpajumtnieks smird tā, ka caur covidbeigtu ožu jūt. Skaties pa kreisi - kādam uz Valentīndienu sirds noasiņojusi.

Rīgas satiksme - vairāk patīkamu braucienu!"
"1. tramvajs. Īpašs bonuss - šajā asiņainā braucu gan turp, gan atpakaļ. Galapunktā laikam neviens pat neskatās, kas iekšā notiek."
Komentētāji dalās ar savu pieredzi: "Nu, vakar 3.autobusā tā smakoja pēc kaķu čurām, ka vienkārši rāva uz augšu. Tā arī nesapratu, smirdēja kāds no pasažieriem vai viss autobuss."
"Tas ir drausmīgi , paceļ cenu bet bailes saķert sifilisu tāda beņķi nemazinās , varbūt RS varētu ieviest bomžu reisus lai tie nekāp normāla transporta ?"
Sabiedrisko transportu "atmetu", kad 7.tramvajā onka, man acīs skatoties, lipināja pie tās aizmugures turēšanās stangas svaigi izķeksētu puņķi. Nop. Nop. Nē, paldies. I'm done"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 14

 
Anonīms
 

Pašlaik situācija ar sabiedrisko transportu Rīgā ir tāda, ka priekšpusdienās un pēcpusdienās tas ir pārpildīts. Rīgas satiksmi tas pilnīgi neinteresē. Kur palikuši mikroautobusi ?? Tie tomēr atslogoja pārpildīto transportu. Un par brīvu arī tur neviens nebrauca.

Lūdzu, publisku skaidrojumu šai situācijai no Rīgas satiksmes puses. Arī Rīgas domes Satiksmes dep.puses.

17.februāris 2023, 8:44 Atbildēt

Maija, Rīgas satiksmes vadību pilnībā nesatrauc, kā jūtās pasažieri piegānītajos, smirdīgajos un netīrajos autobusos un tramvajos. Galvenais ir vairāk iekasēt naudu no pasažieriem. Es pat esmu aizrādījis autobusu vadītājiem par nekārtībām salonā, tad lielākā daļa no viņiem atbild, ka šim vienalga, ja nepatīk, ej ar kājām.

17.februāris 2023, 11:26 Atbildēt

1.tramvajs vēl ir OK.Vadītājam salons nav jāmazgā.10 un 7,9 vairāk atspoguļo drausmīgo cilvēku degradāciju -smirdoņu,cūcību un rupjības,ko dzird viss ''salons''.Te paldies jāsaka visām pēdējo gadu valdībām,kas saražojusi tik daudz nabagu.Rīgas satiksme tikai tagad sāk atkopties pēc cien.Ušakova garajiem nagiem,kas bija ielīduši visās Pašvaldības kasēs.

Skumji laiki....

17.februāris 2023, 9:44 Atbildēt

Jā,sabiedrībā ir diezgan daudz indivīdu kuri neievēro nekādu higiēnu.Domāju ka normāli būtu ja tādus smirdoņus nemaz iekšā nelaistu un es arī nelaidu. Starpilsētu transportā ar tādiem ir vieglāk tikt galā nekā pilsētu,bet problēmas tāpat pietiek.

17.februāris 2023, 10:55 Atbildēt

Pie Ušakova vēl kursēja mikriņi un nesmirdēja vagoni pēc sūdiem,Tika šķūrēts sniegs pat guļamrajonu pagalmos! Tagad lūko,kā nozagt naudu pat biļešu atvieglojumiem un sadārdzināt ! Nemuldiet -mēs tepat vien dzīvojām un visu paši redzam!

17.februāris 2023, 18:21 Atbildēt

Ušakova laiki bija daudz labaki,tgd skatas acīs un tīra tavu maciņu...

18.februāris 2023, 15:44 Atbildēt

Jā, Maija. Rijīgie RMS gan mikriņu satiksmi mazliet sačakarēja. Sanāk reizēm uz Mangaļsalu braukt, mikrobs pa 30-35 min aizrāva, bet 24. autobuss velkas 1 st 15 min un visādi Kraskas un Grāvja penši un bomži gāžas virsū. Un cik esmu manījis, kontrolieri bomžus nemaz neapkalpo, iet ar līkumu.

17.februāris 2023, 9:52 Atbildēt

Esmu liels kritizētājs, bet uzskatu -taisnīgs. Rīga ir nolaista līdz kliņķim. Reti kad aizbraucu, bet iebraucot Rīga, māc skumjas, ka tā ir tik bēdīgā stāvoklī, jo ir tā , ka mēra krēslā sēž pašlabuma meklētājs un no NA . Stacijas tunelis kā bomžartniks , ne norādes uz ielu izejām, viss netīrs. To saka daudzi mani paziņas.

17.februāris 2023, 10:04 Atbildēt

Tāda ir tā mūsu kultūras galvaspilsēta,ar sabrukušām ielām un smirdīgu sabiedrisko transportu.

17.februāris 2023, 10:26 Atbildēt

3 maršruta. autobusos smird pēc degvielas, piemēram Nr. 79763. Kāpēc jāmaksā par sliktu pakalpojumu?

17.februāris 2023, 10:38 Atbildēt

Jau esošie noteikumi paredz, ka zināmos stāvokļos (netīrs, smirdīgs) , dzērumā, utml.nedrīkst atrasties sab.transportā, nedrīkst aizskart citus braucējus tiesības šādā veidā Tāpat nedrīkst lietot alkoholu,kas arī pārāk bieži manīts , lamas it kā atcēla kā pārkāpumu, bet būtu pēdējais laiks to atjaunot kā pārkāpumu. cik zinu, galapunktos vadītājam jāpārliecinās par kārtību salonā un brauciena laikā aī videokamerās jāseko situācijai salonā. Reizēm ta arī ir, bieži nav. Kontroles trūkums. Noteikumi un pienākumi jau ir.

17.februāris 2023, 11:16 Atbildēt

Esmu diezgan daudzās Eiropas valstu pilsētās pārvietojies ar pilsētas sabiedrisko transportu, tādēļ uzskatu, ka varu situāciju salīdzinoši objektīvi novērtēt. Rīgas sabiedriskais transports lielākoties ir labākā tehniskā un vizuālā stāvoklī, ja salīdzinām ar citām pilsētām. Izņēmumi, par kuriem raksta citi autori, vienmēr var gadīties. Taču pēc tiem nevajag vērtēt situāciju kopumā. Jābrīnās, ka situācija tiek aprakstīta tik melnās krāsās. Te, šķiet, taisnība ir latviešu sakāmvārdam par skabargu svešā acī un baļķa nesaskatīšanu savējā!

17.februāris 2023, 16:55 Atbildēt

Piekritu.Cilveki nemazgajas .jaunie studenti nelieto dezodarantu karsta laika, publiska transporta notiek gan slepena esana,gan nagu vilesana ,gan acis pilinasana gan make up uzliksana pat sex beigu sedeklos bet tada ir cilveku sabiedriska dzive...

18.februāris 2023, 11:25 Atbildēt

Daugavpilī pat tuvu nav tādu problēmu, jo sabiedriskajā transportā ir konduktori. Un transporta parks gandrīz pilnīgi atjaunots, un ir labāks par Rīgas 100 reizēs

21.februāris 2023, 1:29 Atbildēt

17.februāris 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas