Rīgā sabiedriskajā transportā uzbrūk Saeimas deputātam

tautaruna.lv 5.februāris 2023, 3:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Saeimas deputāts Gatis Liepiņš sociālajos tīklos izstāstījis par uzbrukumu sabiedriskajā transportā.
"9. janvāra vakarā kā ierasts devos mājās ar 25. trolejbusu. Garais trolejbuss kā jau sastrēgumstundā bija diezgan pilns, visas sēdvietas bija aizņemtas, tādēļ stāvēju kājās pie aizmugurējām durvīm. Tur sastapu kādu paziņu. Forši, jo runājoties ātrāk paiet ceļš.
Jau iekāpjot, nevarēja ar vienu acu kaktiņu nepamanīt kādu ‘’kungu’’, kurš šad tad skaļi šņaukājās, gārdza un rīstījās, dzerdams savu aliņu.
Nepievērsām viņam uzmanību un braucām tālāk. Pa ceļam ar paziņu aprunājāmies, kā katram klājas, par veiksmēm, neveiksmēm, par darbu un tamlīdzīgi. Tuvojoties pieturai “Botāniskais dārzs” Pārrunājām arī lietderību šajos laikos stāties Zemessardzē, ka jābūt gataviem aizstāvēt savu zemi. Potenciālos okupantus taču sagaidīs ar ložu kārtu nevis ziediem.
Pie šī arī iepriekšminētais ‘’kungs’’ ar aliņu laikam saausījās un skaļi krieviski izsaucās ‘’Latiši p*****’’(Latvieši p*****) un tamlīdzīgas frāzes. Pavērsos pret viņu un aicināju pārtraukt un paklusēt. Viņš paskatījās uz mani un lepni paziņoja ‘’ja eto skazal’’ (es to teicu).
Redzot, ka uz mani viņa teiktais īpašu iespaidu neatstāj, viņš piecēlās, sāka draudēt ‘’pizdi dam očkarik’’ (dabūsi p****, briļļainais). un iespēra man krūšu apvidū.
Trolejbuss bija diezgan pilns ar cilvēkiem, tajā bija arī bērni, visi nobijās. Atkāpos soli no viņa un teicu, ka zvanīšu policijai. Tikmēr agresīvais vīrietis ņirgājās ‘’zvoņi, zvoņi’’ (zvani, zvani) un turpināja draudēt arī citiem pasažieriem. Redzot, ka es patiešām esmu sazvanījis policiju, viņš izkāpa pieturā ‘’Sēlpils iela/Donoru centrs un kā jau ‘’varonīgam vatenim’’ pienākas metās bēgt.
Viņš noteikti negaidīja, ka es, ar telefonu pie auss, runājot ar policiju, viņam dzīšos pakaļ. Skrēja, cik varēja, bet aizmukt nespēja. Tā viņa skrējienu aptuveni kilometru tālāk pie dzelzceļa Saulgožu ielā aiz Slokas ielas pārbrauktuves apturēja Pašvaldības policija. Tā kā vatenis turpināja uzvesties izaicinoši, nepakļāvās policistu prasībām, viņš tika aizturēts un ievietots ‘’būrī’’.
Pret 1982. gadā dzimušo Latvijas nepilsoni ir uzsākts administratīvais process. Tā kā šis ‘’varonis’’ policijas redzeslokā nenonāk pirmo reizi un piespriestos sodus nekad nemaksā, esmu arī vērsies Valsts policijā ar lūgumu izvērtēt, vai attiecīgās personas darbībās nav saskatāmas arī Krimināllikuma (t. sk. 231. pantā un 78. pantā) paredzēto noziedzīgo nodarījumu sastāva pazīmes un ierosināt kriminālprocesu. Ir uzsākta resoriskā pārbaude.
Uzskatu, ka personas, kuras ienīst Latviju un latviešus, ar savu rīcību klaji izrāda to un rupji traucē sabiedrisko kārtību, turklāt ir agresīvi, ir jāizolē no pārējās sabiedrības un jārod veidu, kā palīdzēt šiem cilvēkiem pamest Latviju," uzskata deputāts.
Komentāros cilvēki uzteic deputāta rīcību un atbalsta viņa viedokli.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas