Četru bērnu māte no Cēsīm TV kameru priekšā atzīst, ka krāpusi citus

tautaruna.lv 6.februāris 2023, 5:00
 
Rūta Kalmuka/F64
Dažādu pilsētu iedzīvotāju domubiedru grupas sociālajā vietnē “Facebook” pārpludināja kādas Liepiņu Kikas palīgā saucieni. Sieviete esot daudzbērnu mamma, kurai nepieciešamas zāles, pārtika, piena maisījums, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Organizācijas “Palīdzēsim viens otram” dibinātājs Edijs Pipars savā “Facebook” lapā aicina izvērtēt, vai tiešām sievietei jāpalīdz.

"Cilvēki, esam uzmanīgi! Atkal aktīvi uzdarbojas Alise M. no neīstiem profiliem, liek dažādus maldinošus ierakstus, cenšas izmānīt no cilvēkiem sev labumu. Būsim modri! Pie viņas ieraksta bilde ņemta no interneta. Tie nav viņas bērni."

“Bez Tabu” tiek uzaicināts uz īrēto divistabu dzīvokli Cēsīs. Žurnālistus tur sagaida sievietes vīrs, divi dēli un pirms trīs mēnešiem priekšlaikus dzimusī meita. Vecākais dēls esot skolā. Dzīvoklis atrodas daudzdzīvokļu namā, lielākajā istabā stāv ieslēgts elektriskais sildītājs. “Par elektrību saņēmām 250 eiro lielu rēķinu, arī iepriekšējais vēl nav samaksāts,” žurnālistiem stāsta Alise.

Sieviete apstiprina viltus profilu izmantošanu, viņai esot divi tādi. Ierakstiem pievieno internetā atrastus attēlus, lai pievērstu lasītāju uzmanību. Savu profilu neizmanto, jo baidās no sociālo dienestu darbinieku reakcijas.

Labdarbības organizācijas vadītājs Alises rokrakstu atpazinis arī citu viltus profilu ierakstos. Organizācija palīdz cilvēkiem, kuri vēlas mainīt savu dzīvi un nostāties uz kājām.

"Mēs šo ģimeni kādreiz zinājām. Esam mēģinājuši strādāt ar viņu. Ir tā, ka pēc mēneša sapratām, ka cilvēks negrib neko darīt, lai izkļūtu no šīs situācijas. Dažkārt esam kā izmeklētāji. Atpazīstam rakstības stilus. Katru reizi ir vieni un tie paši saucieni no dažādiem profiliem, kur izmantoti vienādi atslēgas vārdi. Cilvēki, kuri prot manipulēt, to darīs ar emocionālām lietām - vardarbību, bērniem. Viņi tajā brīdī to neuztver kā kaut ko amorālu. Ja cilvēks piedāvā aizvest pārtiku, tad rodas atrunas - neesmu mājās, sūtiet uz pakomātu. Daži ziedotāji norāda, ka viņiem teikts, lai sūta uz Siguldu, kaut pati dzīvo citā pilsētā. Mēģina maldināt cilvēkus. Kad prasa palīdzību medikamentiem, tad saka, ka ir e-recepte, tādēļ vajag naudu," pauž Pipars.
Alise atklāj, ka drīzumā plāno pārcelties uz citu Vidzemes pilsētu, kur ģimene apkārtējiem vēl nav tik zināma. Sieviete atklāj, ka vērsusies Valsts policijā par goda un cieņas aizskaršanu. Kā stāsta Edijs Pipars, arī atsevišķi ziedotāji vērsušies policijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas