Iedzīvotāji ceļ trauksmi - kvadraciklisti izbraukā dabas parku

tautaruna.lv 24.janvāris 2023, 13:15
 
F64
Garciema, Carnikavas un Ādažu apkaimes iedzīvotāji pēdējā gada laikā gandrīz 40 reizes zvanījuši policijai un ziņojuši par kvadriciklu vai motociklu vadītājiem, kas izbraukā jūras krastu zaļo zonu. Transportlīdzekļu riepas iznīcina augus un izkropļo reljefu, taču pārkāpējus pieķert darbībā ir visai grūti, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Nedēļas nogalē Toms sēdēja pie stūres automašīnai un brauca pa Garciema ielām. Viņš iztālēm sadzirdēja motora rūkoņu un pamanīja, ka meža virzienā dodas kvadricikla vadītājs. Ņemot vērā iepriekšējo gadu nepatīkamo pieredzi, apkaimes iedzīvotāji jau zina, ka šāda aina nevēsta par neko labu.

“Mēs esam dabas parka piejūras teritorijā, kas ir īpaši aizsargājama teritorija. Mūsu problēma ir, ka šie kvadricikli izbraukā aizsargājamās teritorijas, atstāj dziļas pēdas,” skaidro Toms.

Tomam izdevās pārkāpēju fiksēt ar sava mobilā telefona videokameru, ko policisti vērtē atzinīgi. Ādažu novada priekšnieka vietnieks stāsta, ka vizuālie materiāli ir viens no iedarbīgākajiem veidiem, kā ātri atrast aizsargājamās zonas postītājus: “Savas kapacitātes ietvaros veicam preventīvo darbu, patrulējam. Gan sestdienās, svētdienās veicam patrulējošo darbu. Mums ir gan kvadricikli, gan automašīnas. Vēlreiz uzsvēršu, ka sadarbībā ar iedzīvotājiem šie vadītāji 90% gadījumos tiek atklāti.”

Toma uzņemtajā video ir grūti saskatīt transportlīdzekļa reģistrācijas numura zīmi, taču policists atgādina, ka tas nerada problēmu identificēt pārkāpēju: “Tur ir paredzēts brīdinājums vai naudas sods no 30 līdz 350 eiro.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:34

Jaunākās diskusijas