Tirgotājs skaidro, kāpēc pēdējo nedēļu laikā krietni pieaugusi kāda iecienīta produkta cena

tautaruna.lv 1.februāris 2023, 5:00
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Kāda pircēja Latvijā pamanījusi, ka iecienīta produkta cena veikalā Latvijā 10 dienu laikā pieaugusi par teju 30%.

Kā noprotams pēc publikācijas mikroblogošanas vietnē twitter, tad pircēja pamanījusi, ka veikalā "Rimi" krietni palielinājusies avokado cena. Pēc viņas novērojumiem vēl 13.janvārī viens avokado maksājis 0,69 eiro, taču šīs nedēļas sākumā viena avokado cena bijusi jau 0,89 eiro.

"Avokado bija nofiksēta cena 0,69€/gab, skatos, ka šodien jau pārfiksēta +30% 0,89€/gab. Kāpēc jūs tā darāt? Ņemiet taču nost šo aktivitāti un piemērojiet dažādas atlaides, kā iepriekš. Tā būs godīgāk," norāda pircēja.

Veikala "Rimi" pārstāvji gan norāda, ka "kampaņa ar fiksētajām cenām beidzās 31. decembrī, no 3. janvāra to nomainīja jauna cenu pazemināšanas programma. Tās ietvaros visos Rimi veikalos un e-veikalā ir iespējams iegādāties 600 vispopulārākās ikdienas preces par iespējams zemāko regulāro cenu tirgū salīdzinājumā ar citiem lielākajiem pārtikas mazumtirgotājiem Latvijā," teikts lielveikala pārstāvju publicētajā atbildē mikroblogošanas vietnē twitter.

2023.gada sākumā ziņu aģentūra LETA vēstīja, ka pārtikas produktu cenas pasaulē decembrī samazinājušās devīto mēnesi pēc kārtas, ziņo ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas