Daugavpils Universitātes profesors šokē ar rupjībām internetā

tautaruna.lv 24.janvāris 2023, 7:00
 
F64
Daugavpils Universitātes (DU) asociētais profesors Sergejs Osipovs, rupji zākājoties, sociālās tīklošanās vietnē “Facebook” un sarakstē vērsies pret LGBTQ+ kopienu un tiem, kuri aizstāv šīs kopienas pārstāvju tiesības, vēsta "Bez Tabu".
“Vai tā ir pid*ru mīlestība?” ar šādu komentāru sociālās tīklošanās vietnē “Facebook” “izcēlies” DU asociētais profesors, izglītības iestādes ķīmijas programmas vadītājs Sergejs Osipovs.

Zākājoties viņš reaģējis uz sievietes profila attēla noformējumu varavīksnes krāsās. Ar šo ‘rāmīti’ viņa paudusi atbalstu LGBTQ+ kopienai. Aizstāvot paziņu un kopienu, pret profesoru-homofobu ar savu komentāru vērsusies jauniete Vladislava Romanova. Par to arī viņa no Osipova izpelnījusies rupjības:

"Klausies tu, miklā šķirba, aizver purnu (pasniedzējs lietojis vārdu “ебало”), pidora*ka! Neapmīzies! Sev di*sā iebāz savus līkos pirkstus!"

Nozākātā Romanova ir dzimusi un uzaugusi Daugavpilī, bet šobrīd dzīvo un strādā Rīgā. Nesen viņa sabiedrības vērtējumam nodeva savu dokumentālo filmu “Daugavpils - iespēju vai nespēju pilsēta?”. Filma izraisījusi gana plašu rezonansi. Ļaujot izteikties daudziem daugavpiliešiem, autore filmā izzina, kāds ir noskaņojums pilsētā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, kā arī interesējas par pilsētas stiprajām un vājajām pusēm, par to, kāpēc Latvijas otrā lielākā pilsēta iepaliek attīstībā. Filmā izsakās arī Jorens Dobkevičs, sabiedriski aktīvs jaunietis, daugavpilietis, kurš filmā kritizē izglītību Daugavpilī, arī DU. To pamanīja arī ar DU saistīti cilvēki, kuri metušies aizstāvēt universitāti. “Tajā brīdī, kad komentāros sākās stāsts par to, cik lieliski ir visi pasniedzēji, ka izglītības līmenis ir lielisks, tad es publicēju šo ‘skrīnšotu’,” raidījumam stāstīja viņa.

Romanova publicēja ‘tviterī’ DU pasniedzēja Osipova rupjības pēc tam, kad pēc filmas noskatīšanās DU pārstāvji pauduši, ka filma nomelno universitāti. Publicējot sarakstes ekrānšāviņu, Vladislava vēlējusies apliecināt, ka iestādē ir problēmas, uzsverot, ka Osipovs nes universitātes vārdu. “Tā filma galīgi nebija par DU. Manuprāt, jāprot saskatīt kļūdas, jālabo tās, nevis jātaisnojas, sakot - nē, tā nav.”

Sarakstes ekrānuzņēmums raisījis plašu rezonansi. Tas pavairots, daudzi interneta lietotāji pieprasījuši Osipova skaidrojumu, DU vadības un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) viedokli, vai Osipovam turpmāk ir vieta pasniedzēju rindās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:14

Jaunākās diskusijas