Panika Cēsu pusē! Iedzīvotājiem uzbrūk mežacūka

tautaruna.lv 13.janvāris 2023, 16:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
“Pirmo reizi viņu redzēju malkas šķūnī,” komiski bīstamo un bīstami komisko situāciju Augšlīgatnē, Cēsu novadā, izklāsta vietējā iedzīvotāja-aculieciniece Valda. Izrādās, konkrētie notikumi aizsākās aptuveni pirms mēneša – vēl pērnā gada decembrī, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Valdai pirmā satikšanās reize ar mežacūku šķūnī izraisīja pārbīli. Nākamajā “randiņā” - jau dienas gaišajā laikā - pensionāre valdījusi emocijas. Turklāt šoreiz mežacūka jau slēpās zem daudzdzīvokļu dzīvojamā nama pirmā stāva balkona.

Augšlīgatnē satraucas ne tikai par uzrušinātajiem namu pagalmiem, bet arī par drošību. Proti, mežacūka jau uzbrukusi iedzīvotājiem un mājdzīvniekiem. Turklāt mežacūkai pie vienas no mājām uzklāts zviedru galds - labi nostāvējusies aizejošās ābolu sezonas raža un arī atsevišķu vietējo iedzīvotāju sarūpētie labumi. Starp uzirdināto melnzemi atrodam vairākus kartupeļus un puķkāpostu atliekas.

Iedzīvotāji, galvenokārt trīcot bailēs par bērnu un mājdzīvnieku drošību, vēršas policijā, tad pašvaldībā, taču viss bez taustāma rezultāta. Valda tikusi sūtīta no vienas atbildīgās personas pie nākamās.

“Šī situācija ir tāda klasiska, kur būtu savs lēmums, galavārds jāsaka pašvaldībām, kurām ir medību koordinācijas komisijas, kur arī izlems, ko darīt ar šo te dzīvnieku,” uzsver Valsts meža dienesta Medību daļas vadītājs Valters Lūsis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas