Brīdina! Jau mēnesi uz Bauskas šosejas ir bīstami braukt

tautaruna.lv 12.janvāris 2023, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jau mēnesi Bauskas šosejas malā mētājas avarējusi automašīna. Par to neliekas ne zinis nedz īpašnieks, Lietuvas pilsonis, nedz pašvaldība. Šoferi dusmojas par bezdarbību un uzsver, ka blakus brauktuvei ilgstoši atstātais spēkrats apdraud satiksmes drošību, vēsta "Bez Tabu".

Pēc negadījuma transportlīdzekļa “Toyota Corolla Verso” vadītājs, Lietuvas pilsonis, solīja automašīnu no notikuma vietas evakuēt, bet tas nav izdarīts. VP transportlīdzekļa vadītājam nosūtījusi aicinājumu steidzamā kārtībā lemt jautājumu par transportlīdzekļa evakuāciju.

Mēnesi pēc avārijas automašīna aizvien atrodas ceļa malā, bīstami tuvu brauktuvei.

Iedzīvotāji, tostarp šoferi, pauda neizpratni par Lietuvas pilsoņa bezatbildību un pašvaldības bezdarbību, neaizvācot spēkratu no ceļmalas.

Raidījums vērsās pašvaldībā. Bauskas novada pašvaldības policijas priekšnieks Broņislavs Ostrovskis atzina, ka, ja automašīnas īpašnieks neliekas ne zinis, vietvarai būtu to jāaizvāc, tomēr norādīja, ka Bauskas novadā šobrīd nav izstrādāta normatīvā regulējuma, kas pašvaldības policijai dotu pilnvaras automašīnas evakuēt, un nav arī laukuma, kur nepareizi novietotus vai pamestus autotransportlīdzekļus varētu pārvietot. Taujāts, vai automašīnu nevar pārvietot pie kādas pašvaldības ēkas, apklājot ar brezentu, jo ceļa malā spēkrats apdraud satiksmi, Ostrovskis norādīja, ka, nesakārtojot normatīvo bāzi, to nevar darīt. Ostrovskis solīja, ka jautājums par atbilstošu normatīvo aktu izstrādi un to, kur nogādāt šādus spēkratus, domē tiks skatīts tuvākajā laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas