Pircēja pārsteigta, kā 5 dienu laikā pieaugusi kāda pārtikas produkta cena

tautaruna.lv 12.janvāris 2023, 4:00
 
Scanpix/ LETA
Kāda iedzīvotāja mikroblogošanas vietnē twitter publicējusi ierakstu, kurā vēsta, ka piecu dienu laikā kādā no pārtikas tirdzniecības vietām Latvijā krietni pieaugusi majonēzes cena.
"Aizgāju šogad 1.reizi uz veikalu un gandrīz noğību no cenām. Izskatās, kaiesaldētās cenas pēc JG ir atkusušas ar uzviju. Pirms 5 dienām Brokastu majonēze maksāja, ja nemaldos 0.89, šodien 1.49 Tas ir cik % kāpums? Maximā 1.03 ja kas...," mikroblogošanas vietnē twitter raksta iedzīvotāja.

"Paldies par ziņu! Laikā, kad šī majonēze bija ‘’Nemainīgas cenas’’ produkts cenas produktam bija nemainīga, neatkarīgi no tā, ka piegādātāja cena auga. Savukārt šobrīd šis produkts ir ar standarta cenu," atbildot uz iedzīvotājas komentāru, norāda lielveikala "Rimi" pārstāvji.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka pārtikas cenu samazinājums varētu būt gaidāms nākamā gada otrajā ceturksnī, aizvadītajā nedēļā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pieļāva Agroresursu un ekonomikas institūta Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja, vadošā pētniece Ingūna Gulbe.

Viņa minēja, lai gan decembrī Rīgas, Tallinas un Viļņas lielveikalos atsevišķiem pārtikas produktiem ir parādījušies cenu samazinājumi, vēl nevar teikt, ka ir sākusies pārtikas cenu krituma tendence - vēl joprojām cenu kāpums pārtikas produktiem kopumā turpinās.

Tostarp, runājot par cenu tendencēm Baltijā maizei, piena produktiem, gaļai un dārzeņiem, Gulbe norādīja, ka ļoti būtisku atšķirību nav - cenu līmenis un tendences visās trijās Baltijas valstīs ir samērā līdzīgas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas