Elksniņa visatļautība un nesodāmības sajūta sašūmē soctīklus

tautaruna.lv 15.janvāris 2023, 5:30
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš kārtējo reizi pārsteidz ar savu visautļatību un nesodāmības sajūtu: Jaunā gada apsveikumi viņa profilos '"Twitter" un "Instagram" esot publicēti tikai krievu valodā.

Jau vairākkārt Elksniņš ir saņēmis aizrādījumus par latviešu valdas ignorēšanu dažādos pasākumos un darba saziņā pilsētas domē, taču nupat, šķiet, vadzis ir lūzis.

Komentētāji ir nikni un nesaprot, kāpēc no drošibsargājošo iestāžu un valsts amatperosnu puses pret Elksniņu netiek veiktas nekādas darbības, kas ierobežotu ņirgāšanos par Latvijas valsts likumiem.

"Andrejs Elksniņš izplatījis savu, kā Daugavpils mērā uzrunu šīs valsts pilsoņiem. TIKAI krieviski. Jautājums - cik ilgi tiks pieļauta šī mērķtiecīgā ņirgāšanās? "

Komentētāju viedokļi: "Etniskā naida kurināšana?"

"Facebook lapā ir arī latviešu valodā. Iestādes jau neko nevar izdarīt, kamēr tas nav domes oficiālajos kanālos, nevis viņa privātajos."

"Instagramā bija tikai krievu. Jautājums, kad parādījās LV ieraksts FB? Bet kopumā jums nav taisnība. Viņš ir amatpersona neatkarīgi no tā kādos sazinās kanālos atrodas. Viņa gadijumà nav tāda "privātā" kanāla. Tas jau arī ir tas ko VARAM un valsts valodas centra juristi nespēj pacelt..."

"Par Elksninu tiek runāts sen. Tā viņš, manuprāt, rīkojas ilgstoši, sistemātiski, ļoti mērķtiecīgi un apzināti. Bet citādi - jā jums taisniba - atbildīgās iestādes izrāda apbrīnojamu toleranci gan D mērā gadījumā, gan valsts valodas pārkāpumu gadījumos kopumā"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas