Salaspilī iedzīvotāja atklāj, cik šokējošos apstākļos dzīvo

tautaruna.lv 2.janvāris 2023, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Salaspilī, Budeskalnu ielā, ir vairākas daudzdzīvokļu ēkas, vairākas no tām apsaimnieko “Salaspils celtnieks”. Kā norāda viena no nama iedzīvotājām, ēka ir kritiskā stāvoklī, vēsta "Bez Tabu".

Kopš pavasara daudzdzīvokļu namam apsaimniekotājs tā arī nav ielicis jaunas ārdurvis. Iedzīvotāja Sarmīte stāsta, ka iepriekšējās aprīlī izlauzis vējš. Sarmītes kundze šajā namā Salaspilī dzīvo kopš 1993. gadā. Nama stāvoklis ar katru gadu strauji pasliktinās.

Sarmīte joprojām dzīvo gluži kā 19. gadsimtā - nama dzīvokļos nav ūdens padeves. Nedz namā, nedz piegulošajā teritorijā nav atrodama arī mazmājiņa. Tā vietā tiek izmantots virtuvē novietots spainis, ko iztukšo dārzā.

Pirms vairākiem gadiem parādījušās pirmās ērtības - pagalmā ierīkots ūdens krāns. Pazeminoties gaisa temperatūrai, ūdens gan sasalst un krāns vairs nav izmantojams.

Sarmītes kundze par īri vietvarai maksā septiņus eiro mēnesī un trīs reizes lielāku summu apsaimniekotājam. Kaut maksājumi mūsdienu apstākļiem ir tīri simboliski, lielākā nama iedzīvotāju daļa nesedz arī tos.

Apsaimniekošanas uzņēmuma vadītāja norāda, ka ir grūtības atrast labus darbiniekus, durvis iedzīvotāji esot izlauzuši paši un ūdens pagrabā esot pārāk maz, lai pasūtītu atsūknēšanu.

"Tur ir daudz nemaksātāju, pateicu kolēģei, lai sniedz prasību tiesā. Sen jau to vajadzēja darīt. Ja viņi sūdzas televīzijā, atteikšos no tās mājas. Nožēloju, ka piekritu šo ēku apsaimniekot, neviens negribēja to uzņemties," saka

Ārija More, “Salaspils celtnieks-dzīvokļu pārvalde” valdes priekšsēdētāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas