"Man kļuva tik sāpīgi un skumji!; redzētais tirdzniecības centrā sarūgtina sievieti

tautaruna.lv 2.janvāris 2023, 6:30
 
Pixabay
Lindas stāsts vietnē "Facebook" aizkustinājis daudzus.
"Bijām t/c Rīga Plaza. Protams, cilvēku daudz, visi pirmssvētku skrējienā. Lielajai rosībai pa vidu, pie informācijas centra pamanīju sēžam vīrieti. Uzreiz sapratu, ka ienācis pasildīties. Kājās samirkušas kurpes, rokas nosalušas sarkanas, drēbes netīras, rokās kruķis. Nē, viņš neubagoja, nebija lietojis alkoholu, vienkārši sildījās. Man kļuva tik sāpīgi un skumji!
Gribējās kaut kā iepriecināt šo kungu. Mēs ar vīru sākumā mazliet baidījāmies, kā cilvēks reaģēs, ka nesadusmojas vai neapvainojas. Kad piegājām klāt, viņš taisījās celties, jo laikam domāja, ka liksim iet prom, bet kad iedevām naudiņu, maizītes, dzērienu un novēlējām jauku dienu, viņš tik sirsnīgi pasmaidīja un kautrīgi pateica paldies, ka es visu dienu jūtos laimīga, ka kaut mazliet, mazliet varējām kādu iepriecināt.
Bet sirds vienalga sāp, ka cilvēkam nav ziemas drēbju, nav naudas, iespējams, pajumtes. To neviens nav pelnījis, neviens!
Un tādu līdzcilvēku ir tik daudz, tikai mēs to negribam redzēt! Protams, mēs nevaram palīdzēt visiem, nevaram visus izglābt, bet mēs varam apstāties, nepaiet vienaldzīgi garām! Mēs nedrīkstam nevienu nosodīt, vai teikt, ka pats vien vainīgs, jo mēs nezinām kam šis cilvēks ir gājis cauri, un kāpēc viņš šobrīd ir bez ēdiena, bez pajumtes, bez drēbēm. Es nepalikšu nabadzīgāka, ja kādam nopirkšu maizi, tikai bagātāka! Arī tiem, kas lūdz vienam aliņam, mēs vienmēr iedodam. Varbūt tas ir vienīgais prieks konkrētā cilvēka dzīvē. Lūdzu, lūdzu nepaiesim viens otram garām.
P.S. Šis stāsts nav par to, kāda es laba un cēla! Bet par to, cik fantastiska sajūta rodas, ja vari kādu iepriecināt, ja vari dot!" raksta Linda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:54

Jaunākās diskusijas