Emigrants: Kā cilvēks Latvijā var izdzīvot?

tautaruna.lv 5.janvāris 2023, 4:30
 
Pixabay
Valdība atbalstījusi grozījumus Darba likumā, kas nosaka minimālās algas palielināšanu no 500 līdz 620 eiro no nākamā gada 1.janvāra.

Un daļa strādājošo šo minimālo darba samaksu arī saņem. Ja vēl atņem nodokļus, tad cipars, kas paliek uz rokas, pavisam drūms....Par mazajām algām arī vietnē "Twitter" aizsākusies diskusija....

Andris: Visdrīzāk jau kāds no tiem darba devējiem, kas divtik piemaksās aploksnē… Beigu beigās pētījumi saka, ka aplokšņu algas Latvijā esot ap 25%. Kariņa valdība mēģināja to piegriezt ar fiksēto soc.iemaksu palīdzību. Kādi bļāvieni sākās no uzņēmēju organizāciju puses!

Dagnija: Nevar, bet pēc tam darbadevēji ar garu seju var stāstīt, ka Latvijā trūkst darbaspēks (arī bez īpašas izglītības)

Dukse: Nuu es dzīvoju ar pusslodzes darbu (jo mācos) , kur gadā lielākā alga bija 660 eiro vasarā. Dzīvoju ar draugu dzīvoklī pie Brīvības ielas, esam bijuši jau šogas 2 ceļojumos, vasarās braukāju uz koncertiem un festivāliem, esmu daudz ko sev atļāvusies nopirkt

Minna: http://Ss.lv ir "lētais gals" un aplokšņu algu krātuve.

Signe: Normāli dzīvot nevar. Man uz rokas sanāk nepilns tūkstotis, un ar to knapi, knapi. Viss ir palicis šausmīgi dārgs, aizej uz veikalu, atstāj 50€ neko nenopērkot utml. Man vēl paveicies, jo komunālo pieaugums pavisam minimāls, nezinu, kā izdzīvo tie, kam milzīgie rēķini.

Andis: Izlasu "komunālie", pārskrien šermuļi pār kauliem. Jaunais rēķins 240 eur par vienistabnieku. Vienistabnieku, Karl!

Tagad te: Mana mamma izdzīvo (pensija, kas varētu būt tāda, kāda paliek pēc nodokļu nomaksas no 610€). Bet. Ar māsu esam uz sevi paņēmušas visus rēķinus un lielu daļu saimniecības izdevumi, resp., mammai jāvar nopirkt tikai pārtiku un sīkumus. Var un iekrāj.

Valdis: Ir iespējams. Ja nesmēķē, nedzer, ir gana lēts dzīvoklis.

Bumbulīc: Ir iespējams - ja nedzīvo :D :D :D

Azreaels: Vienam - gandrīz neiespiejami.. Ja vien nav savs īpašums ar mežu blakus, lai varētu apkurināt.. Ar aku pagalmā... Un darbs atrodas tik tuvu, lai ar kājām aiziet vai velo aizbraukt... Bet nu, ja māki prasīt pabalstus, var jau savilkt galus... Izdzivot, ir kkāda iespēja..Bet dzīvot

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:57

Jaunākās diskusijas