Rīgā aizdegas baznīca; bijusi nekontrolēta degšana

tautaruna.lv 13.decembris 2022, 10:30
 
F64
Visbiežāk par skursteņu apkopi mēdz piemirst privātmāju īpašnieki, taču nedēļas nogalē izrādījās, ka slinko arī lielāku objektu aprūpētāji. Kāds dievnams sāka dūmot un pievērsa iedzīvotāju uzmanību – izrādās, klostera darbinieki nebija parūpējušies par to, lai apkures sezona noritētu gludi, vēsta “Degpunktā”.

Pienācīgi neapkopti un netīri dūmvadi kļuva par iemeslu nelaimei Rīgas Svētā Franciska Romas katoļu baznīcā. Pirms apkures sezonas sākuma garīdznieki nepārliecinājās par skursteņu kvalitāti, un sestdien, izmantojot dievnama apkures sistēmu, sākās nekontrolēta degšana.

Notikuma vietā strādāja sešas glābeju tehnikas vienības - četras ugunsdzesēju cisternas un divas autokāpnes. Kopējā degšanas platība bija 25 kvadrātmetri. Tika izveidotas divas grupas elpošanai nepiemērotā vidē.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas 1. daļas komandieris Agris Asups stāsta, ka piedūmojums ierasti neveidojas dūmvadu degšanas procesos. Bet dūmvads bija bojāts, tāpēc izveidojās piedūmojums bēniņos, kas apgrūtināja glābēju iekļūšanu baznīcā un tās dzēšanu. Tāpat glābēju darbus apgrūtināja arī baznīcas sarežģītais plānojums.

Dievnama bēniņi būvēti no kokmateriāliem, tāpēc, ātri vien izveidojās degšanai labvēlīga vide.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:38

Jaunākās diskusijas