"Sajūta, ka dzīvojam Krievijā!"; iedzīvotāja sūdzas par notiekošo Rīgā

tautaruna.lv 20.decembris 2022, 0:30
 
Ilustratīvs attēls / F64
Anda ir neizpratnē, kāpēc Ziemassvētku laikā notiek tik daudz pasākumu krievu valodā, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Esmu sašutusi! Ieejot “bilesuserviss.lv” un meklējot biļetes bērnu Ziemassvētku pasākumiem, atradu tikai vienu pasākumu latviešu valodā! Pārējie pasākumi ir tikai krievu valodā… Kādā sakarā? Mēs dzīvojam Latvijā, valsts valoda ir latviešu valoda! x. Bērniem jau no bērnības jāmāca latviešu valoda!"

Ho-ho-ho! Šis izsauciens ir tik internacionāls, un to saprot praktiski visās valodās. Diemžēl ar to Ziemassvētku pasākumu vai izrādi neaizpildīsi. Un ir tomēr nepieciešams, kas vairāk - plašāks monologs un dialogi, lai būtu sekmīga izrāde. Un, aplūkojot Andas pieminēto biļešu tirdzniecības vietu internetā, sadaļā “Svētku laiks” redzams, ka pasākumus reklamē kā latviešu, tā arī krievu valodā. Un, rūpīgāk izpētot katru no programmām, konstatēts, ka latviešu valodā paredzēti 8, bet krievu valodā - pat 23 pasākumu.

Uzrunājot Kultūras ministriju, to vairāk uztrauc valsts un pašvaldību kūrētie pasākumi, kuriem galvenokārt tomēr jānotiek valsts valodā. Un vispār par ierobežojumiem esot jāvēršas Ekonomikas ministrijā. Jau sazinoties ar ieteikto institūciju, gan saņemti pārmetumi, kurš teicis, ka Ekonomikas ministrija nodarbojas ar ko tamlīdzīgu. Šķiet, reizēm jau notiek tā, ka valsts pārvaldēs strādājošie ne vienmēr zina, ar ko nodarbojas kaimiņi. Un tomēr tiek paskaidrots, ka Ekonomikas ministrija šādiem Ziemassvētku pasākumiem svešvalodā klāt neķeršoties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas