Liepājnieki ceļ trauksmi! Nedēļas laikā vienā vietā divi līķi

tautaruna.lv 5.decembris 2022, 13:15
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Liepājas pilsētu uz pusēm teorētiski sadala Tirdzniecības kanāls, kas ietek jūrā. Un šajā vietā pie tilta neilgā laika sprīdī notikušas divas traģēdijas, vēsta raidījums "Bez Tabu".

“Ļoti sasāpējies jautājums par mūsu pilsētu, Liepājas pilsētu. Ļoti smags gadījums. Mums ir Tirdzniecības kanāls. Un pēdējās nedēļas laikā ir divi līķi, šajā te kanālā. Ne man vienai, ļoti daudziem Liepājas iedzīvotājiem, kuri arī komentē [vietējā] portālā, kam vēl ir jānotiek, cik cilvēkiem vēl ir jānoslīkst, lai uzceltu tomēr kaut kādu nožogojumu, lai šie te cilvēki nekrīt iekšā šajā te kanālā visu laiku,” raksta kāda satraukta skatītāja, piebilstot, ka “pašvaldībai ir vienalga”.

Sestdienas, 14.novembra, naktī ūdenī iekrita aptuveni 16 gadus vecs jaunietis. Veicot tobrīd bezvēsts prombūtnē esošās personas meklēšanu, pēc četrām dienām ūdenslīdēji izcēla no Tirdzniecības kanāla gultnes puiša līķi. Vien pāris dienas vēlāk no kanāla tika izcelts jau kādas mirušas sievietes ķermenis.

Posmā no tilta līdz pat Liepājas ostai tiešā kanāla tuvumā atrodas vairākas publiskas iestādes, piemēram, viesnīca un nakts uzdzīves vieta. Tiesa gan, starp pārvietošanas zonu un stāvo kanāla krastu nav neviena norobežojoša un pat brīdinoša elementa. Un nav jābūt alkohola reibumā, lai dažādu neveiksmīgu apstākļu gadījumā neiekristu kanalā.

Kopš 2020.gada konkrētajā apkārtnē no ūdens izvilkti astoņi cilvēki, četri no tiem bijuši ar bēdīgām sekām, norāda Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Inugs Ukstiņš. Turklāt no četriem letālajiem gadījumiem trīs notikuši šogad. Arī Valsts policijas ieskatā Tirdzniecības kanāla mala būtu jāpadara drošāka. Likumsargi jau plāno tikties ar pašvaldību, lai to pārrunātu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:06

Jaunākās diskusijas