VIDEO: Slokā ceļ trauksmi par pamestu kuģi pie Lielupes krastiem

tautaruna.lv 10.decembris 2022, 21:30
 
Kaspars Krafts/F64
Slokas iedzīvotāja sūdzas par to, ka Lielupes krastā ir novietots kuģis, kas jau desmitgadi vietējiem iedzīvotājiem sagādā galvassāpes, vēsta "Degpunktā".

Jau vairāk nekā 10 gadus Slokas iedzīvotājiem ir likstas ar kādu pamestu kuģi ar nosaukumu “Rubīns”, kuras tā arī nav izdevies atrisināt. Daudzo gadu laikā “Rubīns” noenkurots gan upes vidū, gan pietauvots upes krastā. Šobrīd tas līdz pusei izvilkts krastā, vietējie iedzīvotāji ar šo novietojumu nav apmierināti.

“Neglīti jau izskatās, ka tāds kuģītis tur stāv, ka bērni skraida, un bezpajumtnieki un visādi tur guļ. Bērni netīri nāk mājās. Vienā vietā tas stāvēja, nu pārcēla uz otru. Kaut kā jau par to jādomā ir. Nevar jau zināt kam tas pieder, tas kuģītis,” saka kuģa vērotāja Marina.

Bērniem pamestais kuģis ir kļuvis par jaunu rotaļu laukumu, jo piekļūt tam ir viegli - teritorija nav ne norobežota, ne apsargāta, arī cilvēki tur bieži nepastaigājas.

Īpašnieks par savu novārtā pamesto “Rubīnu” acīmredzot interesi neizrāda. Jūrmalas pilsētas domē mums apgalvo, ka tā nav viņu kompetence, kuģis esot īpašnieka atbildība. Pilsētas pašvaldības policija varot uzlikt sodu saimniekam, ja vien ir saņemtas sūdzības, bet tādu šobrīd neesot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:27

Jaunākās diskusijas