Ģimene šokēta par ieraudzīto Jaunciema kapos

tautaruna.lv 8.decembris 2022, 0:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
MargaritaJaunciema kapos Rīgā ved pie sava brālēna tēva un mātes atdusas vietas. Margarita turp nekavējoties devusies, kad no māsas saņēma ziņu par notikušo, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ģimenes kapu nodalījumā esot vieta četriem apbedījumiem, divi no tiem jau aizņemti. Margarita un māsa bijusi pārsteigta, kad ģimenes kapu nodalījumā ieraudzījusi arī trešā kapa apmali.

Margarita ar māsu sabijušās, ka aizsaulē devies arī brālēns. Arī brālēns esot bijis pārsteigts par dzirdēto un ar māsīcām devies uz kapsētu. Ģimene paredzējusi trešo vietu atstāt aizgājēju atvasei.

Ģimene nolēma piesaistīt policiju un turpat pie kapu kopiņas par notikušo uzrakstīja iesniegumu. Valsts policija gan noziegumu nesaskatīja un lietu neierosināja. “Rezolūcijas veidā pieņemts lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu. Nav noticis noziedzīgs nodarījums,” lasāms likumsargu atbildē.

"Pirms pāris nedēļām atnācām, ieraudzījām, ir uzlikta trešā apmale. Sākām panikā zvanīt brālēnam, viņam kļuva baisi, ka viņa kapavietā kāds uzlicis apmales. Tās noliktas tieši tā, it kā cilvēks nomiris. Aizgājām uz kapu pārvaldi, izstāstījām notikušo. Atnāca kapracis, ar dzelzs mietu pārbaudīja, vai ir kāds ieraksts zemē. Nebija. Prasījām, lai viņš paņem tās apmales. Teica, ka pašiem tas esot jādara. Varbūt kāds manu brālēnu tādā veidā grib nobendēt?" saka Margarita.

Kapsētās nedrīkst, kur pagadās atstāt betona apmales. Tomēr teritorijas ir milzīgas un tajās nav video novērošanas, tādēļ ne viens vien atkritumus atstāj neatļautās vietās. Par notikušo Margaritai iesaka rakstīt iesniegumu Rīgas domes Kapsētu pārvaldei, kā arī pašvaldības policijai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:05

Jaunākās diskusijas