Atklāj detaļas par traģisko 17 gadus vecā puiša nāvi uz dzelzceļa sliedēm

tautaruna.lv 22.novembris 2022, 10:30
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Kāds jaunietis Dobelē, šķērsojot sliedes, nepārliecinājās par drošību un pakļuva zem vairāku tonnu smaga vilciena. 17 gadus vecā zēna dzīvība izdzisa notikuma vietā, vēsta “Degpunktā”.

Pirms šķērso sliedes, noņem austiņas! Lai arī cik bieži šis sauklis publicēts un iedzīvotajiem atgādināts, ka atrasties sliežu tuvumā ar austiņās skanošu mūziku ir bīstami, kāds jaunietis Dobelē rīkojās pa savam. Ar kapuci galvā un melodiju ausīs, viņš svētdienas pusdienlaikā šķērsoja sliedes. Šāds neapdomīgs solis 17 gadus vecajam puisim bija liktenīgs.

Vietējais sētnieks Raimonds stāsta par dzirdēto - jaunietim esot bijušas austiņas ausīs. Jaunietis esot šķērsojis sliedes namaļā vietā, nostāk no barjeras.

Viņš atzīst, ka cilvēki attiecīgo šķērso, dodoties uz savām mājām, gar torni, tālāk esot pāreja, kur varot tikt pāri.

Dzelzceļa strādnieks Nikolajs stāsta, ka, redzējis pienākam vilcienu, kas bija spiests strauji bloķēt bremzes un apstājās, cik drīz vien spēja apstāties. Esot nobraukts puisis. Paralēli nākuši divi vilcieni.

Jaunietis neesot dzirdējis vilciena brīdinājuma signālu. Kad mašīnists jau uzsācis bremzēšanu, bijis par vēlu, jo vairākus simtus tonnu smagajam sastāvam, lai pilnībā apstātos, ir nepieciešami vairāki simti metru līdz pat kilometram.

Vietējā iedzīvotāja stāsta, ka dzirdējusi sliedes stipri čīkstot, bet vagoni gāja lēni, domājusi, ka kāds sliedes zāģēja.

Kā stāsta vietējie, šī sliežu šķērsošanas vieta ir prasījusi ne vienu vien dzīvību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas