Rīdzinieci šokē kāda iela Rīgā

tautaruna.lv 26.novembris 2022, 14:06
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
“Tumšais laiks ir sācies!” pauž Marija, pieminot konkrētu vietu galvaspilsētā, kur problēma ir skaidrāka par dienasgaismu, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Ja nu kāds neliek atstarotāju, tad vismaz laternu izgaismotus var pamanīt. Rīgā, Rusova ielā, aiz apļa laternas ir. Bet kur? Zālienā, aptuveni 20 metru no ceļa. Tumšajā laikā redzam gaišu zālīti. Kur iet cilvēki, ko, braucot automašīnā, nevar saskatīt? Protams, ne jau pa izgaismoto zāli, bet - pa tumšo ceļu. Nav arī ietves. Kur ir loģika? Zaļo teritoriju taču nedrīkst mīdīt," pauž Marija.

Lieki piebilst, ka dienas tumšajā laikā Marijas izceltajā ielas posmā ir tumšs kā peklē. “Bez Tabu” sastop lērums iedzīvotāju, kuri pārvietojas gar Rusova ielas malu tumšās drēbēs un bez atstarotājiem. Izteikti grēko pieaugušie. Protams, ir arī labie piemēri - bērnu kombinezoni, atstarojot gaismu, mirdz teju vai kā Ziemassvētku eglīte. Sastopam arī divas suņu saimnieces, kuru četrkājainajiem mīluļiem ap kaklu uzliktas “lampiņas”.

Visi kā viens gan norāda, ka ietve un apgaismojums šeit tiekot gaidīts vairāk nekā algas diena.

Zaļajā zonā Rusovas ielas malā ir jau izsenis izbūvēta laternu rinda, taču to dzeltenais starojums vien nedaudz sasniedz ceļu. Dīvaini arī šķiet, ka zem laternām pat nav ietves, tā vietā gājēji iemīdījuši nelielu taciņu.

Jānis Vaivods, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs, skaidro: "Jānorāda, ka šeit [Rusova ielā] - blakus teritorijā - savus plānus izstrādā arī liels attīstītājs, attiecīgi paredzot šīs te teritorijas izbūvi. Mēs, izdodot attiecīgi savus tehniskos noteikumus šīs teritorijas attīstībai, tad arī lūgsim, šīs teritorijas attīstītāju veikt minētās ielas posma pārbūvi, izbūvējot gan ietvi, gan apgaismes objektus."

Sazinoties ar teritorijas attīstītājiem, pārmaiņas Rusova ielas rajonā gan neesot gaidāmas pat vismaz tuvāko divu, trīs gadu laikā. Gaidot brīnumainās pārvērtības, Rusova ielas posmā ieviests maksimālā ātruma ierobežojums - 30 kilometri stundā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas