Vecāki ceļ trauksmi - bērni pēc sacensībām Brocēnos atgriežas slimi

tautaruna.lv 9.novembris 2022, 7:00
 
F64
Oktobra beigās bērnu hokeja turnīrā Brocēnos un īsi pēc tā daudzi jaunie sportisti no vairākām komandām sasirguši. Bērni sūdzējušies par sliktu dūšu, vemšanu un galvassāpēm. Mazo sportistu satrauktajiem vecākiem aizdomas par saindēšanos, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Bērnu vecāki stāsta, ka viņu atvases oktobra beigās piedalījās hokeja turnīrā Brocēnu bērnu un jaunatnes sporta skolas ledus hallē. Turnīrā piedalījās vairākas Kurzemes reģiona U-13 vecuma grupas komandas. Turnīra norises laikā un īsi pēc tā daudzi bērni sasirguši, raidījumam ziņoja vecāki.

“Bērniem sāka sāpēt galva, pēc tam sāka vemt. Diezgan daudzi, no mūsējiem puse komandas sāka vemt. Arī bērniem no citām komandām palika slikti. Mans bērns atbrauca mājās, viņam ļoti sāpēja galva. Uzreiz gāja gulēt. Nākamajā dienā, kad arī bija paredzēta spēle, pateica, ka nespēlēs. Viņam galva reiba,” par bērna veselības problēmām stāstīja jaunā hokejista māte.

Par veselības problēmām, kas piezagās bērniem, stāstīja arī cita bērna māte.

Liepājas komandas treneris informēja, ka sasirguši daudzi bērni no vairākām komandām.

"Lielākajai daļai bija galvassāpes, slikta dūša. Mēs piedalījāmies kādi 20 cilvēki. Vairāk nekā 10 bija “točna”, kam bija slikti. Ar Jelgavas treneri runāju. Jelgavas treneris teica, ka vienam cilvēkam tikai nesāp galva. Un vēl traki esot bijis Ventspils komandā."

Vecāki pieļauj, ka notikusi saindēšanās. Vieni pieļauj, ka notikusi freona gāzes, kas saldē ledu hallē, noplūde, citi - neizslēdz saindēšanos ar ledus tīrāmās mašīnas izplūdes gāzēm. Halles administrācija raidījumam norādīja, ka tās ir aplamas spekulācijas.

Uz Brocēnu halli tika izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde. NMPD “Bez Tabu” informēja, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes darbinieki devuši norādes atpūsties tobrīd izteiktāk sasirgušajiem, bet ārstniecības iestādē, lai noskaidrotu kaites cēloni ar analīzēm, nevienu nenogādāja. Tā kā pasākumā palika slikti vairākiem bērniem, reglaments paredzēja piesaistīt arī Valsts policiju.

"Kā variants izskanēja, ka notikusi noplūde no kādas iekārtas. Valsts policija aizbrauca uz notikuma vietu, lika darbiniekiem pārbaudīt visas iekārtas un netika konstatēti bojājumi," komentēja policijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:18

Jaunākās diskusijas