Sieviete Rīgā tikai tagad uzzina, ka pirms 15 gadiem pamatīgi apkrāpta

tautaruna.lv 12.novembris 2022, 15:09
 
Atis Ieviņš/F64
Birutas kundze pirms piecpadsmit gadiem nolēma pārdot savu mazdārziņu. Tā pircējs piedāvāja naudas vietā izremontēt Birutas dzīvokļa virtuvi un vannasistabu. Vīrietis vārdā Mareks ieguva sirmgalves uzticību un kopā ar viņu devās pie notāres, lai parakstītu ģenerālpilnvaru, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Mareks solījis palīdzēt dzīvokli privatizēt. Tolaik 28 gadus vecajam vīrietim ģenerālpilnvarā noteikta pilnīga rīcības brīvība ar Birutas dzīvokli.

Vairāk nekā 10 gadu pēc pilnvaras parakstīšanas Biruta uzzinājusi, ka jau sen vairs nav dzīvokļa īpašniece.

Pilnvara tika parakstīta 2007. gada jūlijā, augustā dzīvoklis privatizēts uz Birutas vārda. Jau pēc diviem mēnešiem Mareks to par 5500 latiem pārdeva kādai Marijai, kura vēl pēc pusotra mēneša to ieķīlāja par vairāk nekā 20 000 latu.

Biruta visus šos gadus turpinājusi ikdienu dzīvoklī un par notikušo viesošanos pie notāra nevienam tā arī nestāstīja.

"Tur tika parakstīts, ka es atļauju ar savu dzīvokli rīkoties, kā viņš vēlas. Tajā momentā es nesapratu. Visa apskaidrība nāca vēlāk, kad dzirdēju, ka Maijai viņš arī dzīvokli atsvabināja. Neviens šos gadus nenāca, neko neteica par dzīvokli. Vienu reizi tikai šeit salīdzinoši nesen bija tā Marija, tad uzzināju, ka es jau sen esot dzīvokli pārdevusi. Es nekad to nebiju domājusi darīt. Visus šos gadus es maksāju komunālos maksājumus," saka Biruta.

Policijā lietas izskatīšanu beidza iespējamā likumpārkāpuma noilguma dēļ, ģimene izmantoja iespēju lēmumu vairākkārt pārsūdzēt, tomēr bez rezultāta. Jaunā dzīvokļa īpašniece tiesā iesniegusi prasību, cerot atbrīvot telpas no Birutas, ģimene gan iesniegusi pretprasību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas