Absurds! Elejā 200m attālumā no VUGD posteņa izceļas ugunsgrēks, bet tas ir slēgts!

tautaruna.lv 4.novembris 2022, 8:40
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Nodarbināto trūkuma dēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) īslaicīgi un periodiski uz laiku apturēs atsevišķu mazāk noslogoto posteņu darbību, ja tas būs nepieciešams pārējo daļu un posteņu darbības nodrošināšanai. VUGD turpinās reaģēt uz izsaukumiem tādā pašā apmērā kā līdz šim, un uz notikumu dosies tuvākās pieejamās struktūrvienības. Iedzīvotājiem arī turpmāk tiks nodrošināta palīdzība veselību un dzīvību apdraudošās situācijās, 20.oktobrī ziņoja VUGD.
Plānots, ka darbības apturēšana varētu skart 18 posteņus, un tas nenotiks vienlaicīgi, bet katra posteņa darbības apturēšanas biežums un ilgums būs atkarīgs no situācijas ar personāla nodrošinājumu. Šie posteņi Kurzemē ir Rojas, Sabiles, Piltenes un Alsungas, Pierīgā - Bulduru un Baldones, Zemgalē - Jaunjelgavas, Neretas, Elejas, Aknīstes, Viesītes un Auces, Vidzemē - Cesvaines, Varakļānu, Mazsalacas un Strenču, Latgalē - Zilupes un Tilžas postenis.
Cilvēki jau tad bažījās, vai tas ir prāta darbs - taupīt naudu uz cilvēku drošības un dzīvības rēķina. Un ilgi nebija jāgaida, kad....
"Liela daļa ir redzējuši manus postus par bažām par VUGD posteņu "īslaicīgu" slēgšanu. Kāds ir parakstījies pret šo absurdu https://manabalss.lv/ugunsdzeseju-postenu-pagaidu.../show..., kāds ir padalījies ar postu, kāds nospieda, bet daudz bija tādu, kuri izlasīja un viņiem tās šķita muļķības, citi pasmējās utt.
BET!!! Šobrīd tas ir kļuvis pavisam nopietni!!!
Elejas pagasta Bauskas ielas 4 stāvu daudzdzīvokļu mājā bija izcēlies ugunsgrēks.
Vēršu uzmanību, ka šī māja atrodas ne vairāk kā 200m attālumā no Elejas VUGD posteņa, kurš UGUNGRĒKA LAIKĀ BIJA SLĒGTS
Puiši, kuru tiešā darba vieta ir Elejas postenis, tika nosūtīti strādāt uz Bausku!!!
Par laimi, par ugunsgrēku uzreiz tika informēti Elejas posteņa glābēji, kuri no maiņas brīvā laikā, nekavējoties devās veikt glābšanas darbus. Viņi bija tie, kuri nodzēsa liesmas, izglāba cilvēku dzīvības un arī īpašumu. Varēja notikt liela nelaime!
Paldies puišiem! Jūs tiešām esat varoņi.
Jelgavas un Bauskas VUGD ekipāžas bija klāt aptuveni pēc 20 minūtēm. Jūs spējat iedomāties, kāda nelaime varēja notikt šo 20 minūšu laikā? Un ja šīs ekipāžas būtu izbraukumos? Paietu vēl ilgāks laiks!!!
Es Jums novēlu, lai Jums nekad nav jāsauc palīgā VUGD glābt Jūsu vai Jūsu tuvinieku dzīvību vai īpašumu. Bet, tad kad tas būs nepieciešams, būs svarīga katra sekunde!
Kam ir jānotiek, lai saprastu, ka VUGD posteņus ir jābūvē, jāmodernizē, nevis jāslēdz ciet?
Ir nepieciešami cilvēku upuri, lai šos absurdos lēmumus apturētu?" vietnē raksta Ļuba.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas