Sabiedrība šokā: kādam jābūt iemeslam, lai policists izsistu automašīnas logu

tautaruna.lv 5.novembris 2022, 18:00
 
pixabay.com
Pietiek.com publicējis kāda šofera pieredzi – dēļ nesadarbošanās ar policiju un atsakoties atvērt automašīnas logu, policija izsaukusi papildspēkus, izsitusi automašīnas stiklu un šoferim uzlikusi roku dzelžus.

Viss notiekošais ir fiksēts videoierakstā, tādēļ policijai nāksies sniegt paskaidrojumus par savu rīcību, kā arī to, vai tika saņemta policijas vadības atļauja izsist automašīnas logu un pielietot spēku pret autovadītāju.

Autovadītājs ar savu auto, kuram nebija iegādāta OCTA, bija devies uz veikalu. Atceļā viņš pamanīja, ka automašīnai seko policijas spēkrats. Piestājis pie savas mājas, viņš apstājās, un pie viņa pienāca policijas darbinieki. Tā kā viņš atteicās atvērt logu un sadarboties ar policiju, tika izsaukti papildspēki, kuri turpināja pārrunu mēģinājumu ar autovadītāju, piedraudot izsist automašīnas stiklu, ja viņš neatvērs auto logu.

Visu notiekošo filmēja kāda sieviete, kas arī mēģināja uzzināt, kā sauc konkrētos policistus un kas viņiem devis pilnvaru bojāt privātīpašumu un pielietot spēku pret personu.

Kā redzams video, policists izsit automašīnas blakussēdētāja logu, atver automašīnas durvis, tikmēr viņa kolēģis izvelk no mašīnas autovadītāju, uzliek viņam rokudzelžus un nogādā policijas autobusā.

Komentāros policisti tiek saukti par asinssuņiem un izskan aicinājumi sodīt policistus un atlaist viņus no darba.

Situācija tomēr nav viennozīmīgi vērtējama, ko atzīmē arī komentētāji:

Imants:Cilvēks atsakās pakļauties likumīgām policistu prasībām. Krievijā viņam par to pārsistu galvu, varbūt vienkārši nosistu. Amerikā viņam pakaļā iešautu vēl vienu caurumu. Lai tas gudrinieks sāk ar smadzenēm draudzēties. ”.

Andris:Strīdīgs jautājums. No vienas puses administratīvais pārkāpums. No otras, nespēja pilsoni pārliecināt un miermīlīgi komunicēt. Manuprāt vainīgas abas iesaistītās puses, lai lemj atbildīgās iestādes. Bet no malas diezgan prasti, par šādiem sīkumiem šitāds ļembasts, kas norāda uz abu pušu iekšējo agresivitāti, kas diemžēl daudz ir sastopama mūsu sabiedrībā.

Jānis:Pārāk daudz visādas vates skatās tiktok, un tad tēlo baigos nažus. Sākas viss ar ko? Kaut kāda vate vizinās pa pilsētu bez apdrošināšanas. Gadās visādi, nu esi vainīgs, lahanulsa un tevi pieķēra - neko darīt samaksā sodu un brīvs. A te izskatās kaut kāds piedzeries pajoliņš taisa cirku. Tāds klauns Amerikā būtu dabūjis lodi ribās!

NU: ja nekāpa ārā, iespējams bija ar promilēm, citādi tas nav izskaidrojams, vai precīzāk logu neatvēra, kas patlikumā rakstīts

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas