Foto no pusdienu piedāvājuma skolā satracina soctīklus

tautaruna.lv 13.novembris 2022, 4:00
 
Oļesja Sokolova/F64
No 3.oktobra Rīgas pašvaldībā daļai skolēnu un bērnudārzu audzēkņu vecākiem ir jānodrošina pusdienu līdzmaksājums. Izmaiņas pakalpojumā attiecas uz kopumā 249 Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm.

Izglītojamajiem, kuriem nav sociālā statusa, pašvaldība nodrošinās ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu. Vecāku līdzmaksājuma apmērs ir 1,15 eiro skolās (viena ēdienreize - pusdienas) un divi eiro pirmsskolās (trīs ēdienreizes - brokastis, pusdienas, launags) par ēdināšanu vienā mācību dienā.

Vietnē "Twitter" kāds vecāks neslēpj sašutumu par to, kas jāēd bērniem...

Edgars: Ārprāts, auksti makaroni cepti mistiskā eļļā, vismaz svietā varēja vai cepeškrāsnī ar sieru kā sacepumu. Cīniņš vispār bez komentāriem, gluži kā Kr.Barona ielas biedra nila bruģis.

Kaspars: Nezināju, ka Martiņš piestrādā par pavāru. Bet vispār makaroni ar cīsiņiem ir amazing!

Lāsma: Kas Jums tur Rīgā notiek? Man bērns 2.klasē, ne centa nemaksāju par skolas pusdienām, ēdiens supergards,var prasīt papildporcijas, skolā apēd visu iespējamo, pat to ko mājās vienmēr atsaka, tad ieraugu šo un jā, priecājos par mūsu skolām.

Ilze: Jā, vārdos mēs esam par bērniem, uzņēmējspējīgu bērnu audzināšanu, darbos kaut kā nesanāk. Arī mūsu skolā labs, garšīgs, silts ēdiens ir izņēmums. Un tas ir tikai viens piemērs tam, cik skolai tas bērns ir svarīgs, galvenais, lai no malas izskatās, ka prestiži.

Romāns: Savā ziņā arī skolu vadības atbildība, kuri galvu smiltīs iedūruši kā strausi un klusē. Bērnu ēdināšana Latvijā ir zem katras kritikas (ir arī labi piemēri, bet reti). Kā jau teicu, ja ēdinātājam vadība neelpo pakausī, viss iet pašplūsmā.

Madars: Šie gan vairāk pēc aizvakaronien izskatās, un cīsiņi arī kaut kādi jokaini.

Renārs: Izskatās, ka Mārtiņš ir pavārs, ceļu būvnieks un mērs vienlaikus! Piekrītu, ka tā ir problēma un jā, Staķis ir mērs, bet ir atbildīgās pārvaldes, kuras uzrauga šo nozari, vari tām nosūtīt šos bēdu stāstus, ne jau Mārtiņam!!!!!

Jānis: Dienu nostādināti makaroni un ar gāzes degli viegli apdedzināti cīsiņi. Izskatās ekskluzīvi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas