"Ir laiks rezervēt viesnīcu!" Vīrietis ironizē par laiku, kad pieejams pieraksts PLMP

tautaruna.lv 27.oktobris 2022, 17:30
 
Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency
Kāds mikroblogošanas vietnes twitter lietotājs ar ironiju izteicies par situāciju, kad tuvākais pieraksts dokumentu kārtošanai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē jāgaida līdz Ziemassvētkiem.
"Ļoti jauki, ka PMLP ir rindas un tuvākais pieraksts ir Madonā, pirms Ziemassvētkiem. Ir laiks norezervēt viesnīcu, kafejnīcu, saskaņot ēdienkarti, pieteikt zirgu pajūgu, dūņu vannu, vizīti pie Madonas mēra, un arī izdomāt, ko viņam teikt," raksta kāds mikroblogošanas vietnes twitter lietotājs.

"Aizmirsti par to pierakstīšanos, ej dzīvajā rindā. Cēsīs tas parasti prasa 10-15 min., jau kopš vasaras tā. Ja nesanāk Madonā, brauc uz Cēsīm, ceļš smuks," norāda kāds ieraksta komentētājs.

"Es aizbraucu uz Alūksnes PLMP kaut kad augusta beigās/septembrī, tur tantēm bija viegls šoks, "priekš kam jūs ņēmāt pierakstu, mums te viss mierīgi, varējāt tāpat" - varbūt ir vērts apsvērt. Bet izdomāt, ko teikt Madonas mēram katram gadījumam vajag," savā viedoklī skaidrojis kāds twitter lietotājs.

"Qticket app, ja no rīta seko līdzi kā rinda aizpildās, var tikt praktiski uzreiz izgatavot. Un tas ir 1. PMLP nodaļā, kurā visu laiku daudz cilvēku. Nav tik traki, tie rezervācijas laiki tikai biedējoši izskatās," paskaidro kāda cita twitter lietotāja.

Saskaņā ar Personu apliecinošu dokumentu likumu Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem no 15 gadu vecuma sasniegšanas personas rīcībā ir jābūt vismaz vienam derīgam personu apliecinošam dokumentam - pasei vai personas apliecībai (eID kartei). Var izvēlēties arī abus šos dokumentus.
No 2023.gada 1.maija personas apliecība (eID karte) būs obligāts personu apliecinošs dokuments Latvijas pilsonim vai nepilsonim, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu (grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā stājās spēkā 2021.gada 1.janvārī).
Sīkāka informācija par personu apliecinošu dokumentu noformēšanu pieejama PMLP mājaslapā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:19

Jaunākās diskusijas