Sieviete un vīrietis, pastaigājoties pie Rīgas pils, piedzīvo pamatīgu šoku

tautaruna.lv 25.oktobris 2022, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Sabina vakara krēslā draugam no Itālijas izrādīja mūsu galvaspilsētu. Nonākuši līdz Rīgas pilij, piedzīvoja pamatīgu šoku. Skvēra zālienā iepretim pilij Sabine pēkšņi līdz pat cirksnim iekrita bedrē un pamatīgi atsita galvu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Draugs palīdzēja Sabinai no bedres izkļūt, kad atklājies, ka tumsa zālājā apslēpusi zemē ieraktu metāla cauruli. Tai nebija vāka, tādēļ Sabīne tajā ar vienu kāju iekrita.

"Mēs apgājām apkārt Rīgas pilij. Gribējām no šis puses nofotografēt pili. Gājām pa šejieni un iekritām… Lūk, bedre. Gājām, sākām fotografēt, iekritu šajā bedrē. Tur ir metāla konstrukcija. Ar kreiso kāju iekritu iekšā. Kāja bija iekšā līdz pat cirksnim, zodu atsitu pret zemi."

Mediķi Sabinu nogādāja Austrumu slimnīcā, kur konstatēts augšstilba sasitums un nobrāzums. Nu nācies tērēties palīglīdzekļu iegādei. Rīdziniece apgalvo, ka trieciena dēļ cietuši arī mutē ievietotie implanti. Tāpat esot pasliktinājusies redze.

Sabina ir neizpratnē, kā šāda caurule ir turpat galvaspilsētas centrā. Vietā, kur tūristi staigā pa zālāju, lai iemūžinātu labākos kadrus. Vēl lielāka neizpratne ir par gauso rīcību. Jau nākamajā dienā Sabina pašvaldības policijā uzrakstīja iesniegumu par notikušo, tas gan nav veicinājis lūkas aizvēršanu.

Skvērs pieder Rīgas domei, kas to nodevusi apsaimniekošanai pašu uzņēmumam “Rīgas meži”. Tur apgalvo, ka vēl nesen caurulei esot bijis vāks.

Pašvaldībā šobrīd nav īsti skaidrība kādam mērķim caurule tur ierakta. “Tā ir aptuveni 30 centimetru diametra caurule. Spriežam, ka senāk to varēja izmantot kā karoga masta vietu, vai arī egles novietošanai. Tas nav precīzi zināms, kas tas par objektu,” raidījumam atklāj pašvaldības pārstāvis Kaspars Līcītis.

Paredzēts, ka tuvākajā laikā caurule no zemes tiks izrakta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas