Ārkārtas gadījums mazpilsētas skolā: skolotājs tiek apsūdzēts par likšanu desmitgadniekam novilkt bikses

Portāls nra.lv 7.novembris 2022, 5:00
 
Pixabay.com
Lietuvas izglītības sistēmu un skolēnu vecākus satricinājis notikušais kādā mazpilsētas skolā. Skolēni sūdzas, ka skolas direktore un vēl divi pedagogi ne tikai lika bērniem izkratīt mugursomas un kabatas, bet arī novilkt bikses, vēsta Lietuvas TV3.
Incidents noticis Lietuvas mazpilsētā Kupišķos. Vienam šīs skolas skolotājam bija radušās aizdomas, ka 10 gadus vecie bērni ir niekojušies ar elektroniskajām cigarete.
Skolotājs mani iesauca kabinetā un lika man parādīt, kas ir kabatās. Un tad viņš man teica, lai novelku bikses. Tad lika arī vilkt zeķes un kurpes. Tas bija pretīgi,
stāsta desmitgadnieks.
"Iztaujāšana turpinājās aptuveni 10 minūtes. Vienam no skolēniem lika izģērbties līdz šortiem. Tas ir absolūts pazemojums, meklējot cigareti, likt novilkt bikses četru skolotāju priekšā. Vai arī bērni jāpazemo kā padomju laikā?" TV3 stāsta pusaudža radiniece.
Ģimnāzijas direktorei ir savs viedoklis par notikušo: "Mēs lūdzām viņus parādīt, kas ir mugursomās un kas ir kabatās. Neviens nelika viņiem novilkt bikses. Varbūt, velkot no kabatām ārā visu tur sabāzto, vienam skolēnam bikses nedaudz nošļuka," stāstīja ģimnāzijas direktore.
Kupišķu izglītības nodaļas vadītāja uzsvēra, ka uzklausīs visas puses un tikai tad varēs atbildēt, vai, pārbaudot nepilngadīgos, tika pārkāptas robežas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas