Rīgā pirmklasnieks izlec pa skolas trešā stāva logu

tautaruna.lv 19.oktobris 2022, 10:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Rīgas Franču liceja bērnu vecāki ir neizpratnē, vai 10. oktobrī notikušais negadījums, kad pirmās klases skolēns izlēca pa trešā stāva tualetes logu, tiks izmeklēts, vēsta "Bez Tabu".

"Vēlējamies noskaidrot, vai netiek plānotas dienesta pārbaudes par Rīgas Franču licejā notikušo negadījumu, kad pa 3. stāva tualetes logu bija spiests izlēkt 1. klases skolnieks, jo durvis, kuras regulāri iesprūst (un par to zina visi), nebija iespējams atvērt? Vai vismaz uz dienesta pārbaudes laiku nebūtu nepieciešams no pienākumiem atstādināt direktori, vietnieku saimnieciskajos jautājumus?"

Vecākiem šobrīd ir daudz jautājumu. E-klasē saņemtā informācija liecina, ka tualetes telpā atradās divi bērni. Pirmais skolēns, nevarot atvērt durvis, izlēmis izlēkt pa logu, savukārt otrs sagaidījis, kamēr izdevies pievērst gaitenī esošo cilvēku uzmanību.

Šobrīd tualetes telpā esot noņemti logiem rokturi, zina teikt pie mācību iestādes sastaptie vecāki. Arī viņi ir sašutuši un gaida skolas turpmāko rīcību.

Cietušā bērna māte nespēj aptvert, kā šāda situācija varējusi rasties mācību stundu laikā! Tāpat viņa uzskata, ka vecāki būtu pelnījuši vairāk skolas vadības paskaidrojumu un uzmanības par formālo ziņu e-klasē.

Dēlam šobrīd slimnīcā jāārstējas vairākus mēnešus, atklāj māte.

"Ir skaidrs, ka bija aizkritušas durvis, un, kā man teica klases audzinātāja, tās durvis bija aizkritušas arī dažas dienas iepriekš, un arī bija iesprūduši bērni. Viņi sākotnēji bija klauvējuši, bija saukuši palīgā, neviens kaut kādā laika posmā, es nezinu, cik ilgā, droši vien ne pārāk ilgā, nebija atnācis. Nekad dzīvē mums nav bijušas šādas situācijas. Tas, ka viņam nepatīk slēgtas telpas, to es zinu. Izrādījās, ka skolā ir bijusi drošības apmācība, kur ir teikts, ka ugunsgrēka gadījumā, ja tu esi iesprūdis un tu netiec nekur, tad ir jālec ārā pa logu. Ne mans bērns vienīgais to bija tā sapratis," stāsta cietušā mamma.

Zēna māte ir pārsteigta, ka no skolas nav bijusi nekāda reakcija. Viņa esot aprunājusies ar meitu, kas mācās sestajā klasē, vai pēc atgadījuma ir bijušas drošības instrukcijas, taču saņēma noraidošu atbildi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:44

Jaunākās diskusijas