Trīs bērnu māti Cēsu novadā pamatīgi šokē kaimiņu rīcība

tautaruna.lv 17.oktobris 2022, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Aivars Ķesteris/F64
Rineta Cēsu novada Liepā audzina trīs bērnus. No rītiem, lielākos brāļus vedot uz dārziņu un skolu, gadu vecā Laura ratiņos iemieg. Meita no rītiem guļ līdz pat trīs stundām. Cenšoties uznest līdz dzīvoklim, mazulis pamostas un miega ritms izjūk, tādēļ mamma ļauj bērnam izgulēties ārpus telpām pie daudzdzīvokļu mājas, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Daudzbērnu ģimene dzīvo trešajā stāvā. Ieejot dzīvoklī, mamma nekavējoties atver logu, lai izdzirdētu meitas ieraudāšanos. Mamma pārliecināta, ka, ļaujot bērnam izgulēties svaigā gaisā, ir vairāk ieguvumu nekā zaudējumu. Turklāt mamma regulāri dodas pie loga, lai pārliecinātos par situāciju.

Rineta atklāj, ka pašreizējā dzīvesvietā ievākusies pirms aptuveni mēneša, kaimiņa zina, kurā dzīvoklī viņa dzīvo. Arī Lauras brāļiem mamma savulaik ļāvusi izgulēties ratos pie daudzdzīvokļu mājas. Rineta stāsta, ka nekādu starpgadījumu iepriekš neesot bijis.

Mamma atklāj, ka iepriekš neviens kaimiņš viņai nav izteicis pretenzijas vai iebildumus, tā vietā kaimiņi izvēlējās sazināties ar pašvaldības policiju un sociālo dienestu. Izdzirdot bērna raudāšanu, mamma no trešā stāva redzējusi, ka mazuli paņēmusi rokās kāda sieviete.

"Paskatījos pa logu, redzēju, ka kāda sieviete manu bērnu paņēmusi rokās. Devos lejā, viņa teica, ka ir sociālā darbiniece. Saprotu, ka dzīvo kaut kur tepat netālu. Uzaicināju viņu augšā pie mums, mani izbrīnīja viņas teiktais, ka mūsdienās tā vairs nedarot, ka neatstāj ārā bērnus izgulēties. Esmu lasījusi, ka bērnam ārā jāpavada vismaz trīs stundas. Es nevaru ar viņu tik ilgi staigāt, tad paliek neapdarīti citi darbi."

Cēsu novada Sociālā dienesta vadītājs gan neiesaka mammai turpmāk bērnu atstāt vienatnē bez pieaugušā klātbūtnes, risku ir pārāk daudz. Ja šāda rīcība turpināsies, dienests piesaistīts gan pašvaldības policiju, gan arī bāriņtiesu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas