Krāpnieki izputina bijušo policisti no Daugavpils

tautaruna.lv 6.oktobris 2022, 7:00
 
Dāvis Ūlands/F64
Izmānot internetbankas piekļuves datus un izkrāpjot 26 tūkstošus eiro, krāpnieki izpostījuši daugavpilietes sapni par dzīvokļa iegādi. Viņa iekritusi blēžu lamatās pat neatkarīgi no tā, ka guvusi rūdījumu, strādājot par izmeklētāju kriminālpolicijā, vēsta "Bez Tabu".

Pašlaik Irīna strādā par medmāsas palīdzi Daugavpils reģionālajā slimnīcā, bet pirms došanās izdienas pensijā viņa izmeklēja noziegumus Valsts policijā. Šogad Irīna saņēma zvanu no nepazīstama ārzemju tālruņa numura.

"Pacēlu klausuli, kad biju steigā. Runāja krieviski. Teica, ka zvana no starptautiskas organizācijas un ka manā kontā uzrādās liela naudas summa, kas gūta no kriptovalūtas darījumiem. It kā esmu veikusi tos nelikumīgi un atmazgāju naudu."

Mistiskie “naudas atmazgāšanas apkarotāji” apgalvojuši Irīnai, ka viņas kontā redzot nepilnus 200 tūkstošus eiro, kas iegūti nelikumīgā ceļā. Pieprasīja internetbankas piekļuves datus, lai šī “starptautiskā organizācija” it kā pārliecinātos par situāciju kontā.

Esot pārliecināta, ka nekad nav bijusi iesaistīta naudas atmazgāšanā un ka viņas kontā nav šādu līdzekļu, prasītos datus daugavpiliete pasniegusi kā uz paplātes. “Teica - esam bankas darbinieki, jums ir jāuzticas mums un jāpasaka,” svešinieka teikto atminas Irīna.

Ar izmānītajiem Irīnas datiem blēži uz sievietes vārda noformēja arī “ātros kredītus”, kopā no daugavpilietes izkrāpti vairāk nekā 26 tūkstoši eiro. Nauda, ko no konta izzaga krāpnieki, bija sakrāta dzīvokļa pirmajai iemaksai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas