Vīrietim Alūksnes novadā nepatikšanas ar fotoradaru sodu

tautaruna.lv 1.oktobris 2022, 10:00
 
F64
Muzikants Gunārs no Veclaicenes pagasta savā pastkastītē saņēma nudien negaidītu vēstuli no Zvērināta tiesu izpildītāja. Izrādās, nokavēta soda samaksa, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Zvērināta tiesu izpildītāja vēstulē Gunāru informēja, ka nokavēts soda maksājums par fotoradara fiksēto ātruma pārkāpumu.

Radaram garām ar Gunāra sudrabkrāsas auto traucās meita, kura parasti gan ātrumu nepārkāpj. Taču mašīnas spidometrā ātrumu rāda jūdzēs, tāpēc meita apmulsusi.

Gunārs, liekot roku uz sirds, atzīst, ka nav saņēmis vēstuli par piemēroto sodu. Turklāt divas reizes pēc kārtas!

Vīrietis ir spiests maksāt tiesu izpildītāja izdevumus, kas ir 20 eiro apmērā. Gunārs vērsās pie Zvērinātas tiesu izpildītājas, kura mudināja sazināties ar Valsts policiju.

Muzikantam rodas jautājums, kāpēc vēstuli no tiesu izpildītāja saņēma, taču par sodu ne? Gunārs četrdesmit eiro sodu šobrīd ir samaksājis, bet atlikušo daļu pagaidām ne.

Arī Latvijas Pasta darbinieki nespēj rast atbildi, kāpēc Gunāra vēstules ir pazudušas. Ņemot vērā, ka tās nav ierakstītas, tāpēc pastāv lielāka iespēja nesasniegt adresātu.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters norāda, ka šī nebūt nav pirmā reize, kad vēstule ar sodu adresātu nesasniedz.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:13

Jaunākās diskusijas